Серхио Рамос има повече голове от Иниеста, Бускетс и Пуйол взети заедно


Серхио Рамос има повече голове от Иниеста, Бускетс и Пуйол взети заедно
Снимка: Getty Images/Guliver

2745 0

Капитанът на Реал Мадрид - Серхио Рамос, продължава да се утвърждава като един от най-великите в пребогатата история на "кралския клуб". В последния двубой на тима (след подновяването - срещу Ейбар) той се разписа за пореден път.

Това бе неговият 116 гол в кариерата, като феноменалните 92 са именно за Реал. Кратка справка показва, че защитникът има повече голове от 3 легенди на кръвния враг Барселона, взети заедно. Това са полузащитниците Андрес Иниеста и Серхио Бускетс, както и бранителят Карлес Пуйол.

Първият има 57 гола в 674 мача, Бускетс - 15 в 569 двубоя и Пуйол - 19 в 593 срещи, което прави общо 91 попадения. Ако се вземат предвид всички двубои, тогава превъзходството на Рамос става още по-значимо (чрез попаденията му за Испания и 3-те за Севиля).

Рамос се изравни и като най-резултатния защитник в историята на Ла Лига с Роналд Куман - двамата са с по 67 гола, но е коректно да се отбележ, че за Рамос само 11 са от дузпа, докато за Куман - цели 46. Междувременно, Рамос вкара с крак от игра за първи път от 3 години насам (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички