Барселона със скучна, но ключова победа по пътя към титлата


Барселона със скучна, но ключова победа по пътя към титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

1143 0

Във втория си двубой след подновяването на Ла Лига Барселона не позволи на слабата физическа подготовка да спре устрема на тима към нова титла. Каталунците спечелиха с 2:0 на своя "Камп Ноу" в пореден мач от първенството и отново притиснаха прекия конкурент за титлата Реал Мадрид. 

След като през уикенда Барса наказа Майорка с 4:0, сега Лаганес понесе поражение от селекцията на Кике Сетиен, която въпреки умората не остави сериозни съмнения за това кой трябва да триумфира с 3-те точки в 29-ия кръг на шампионата. 

Началото беше колебливо за домакините, които в началните 15 минути понесоха две опасни ситуации, в които късметът изневери на Леганес. Първо в 11' отличен пас в наказателното поле получи Гереро, но ударът му с глава мина над вратата. Само 3 минути по-късно отново той бе на страхотна позиция в наказателното поле, но мерникът отново му изневери. 

Тези пропуски струваха скъпо на Леганес, след като каталунците увеличиха темпото и точно преди края на първата част стигнаха до ценното откриващо попадение. Меси намери Жуниор Фирпо в наказателното поле, който се завъртя около оста си и подаде на Фати, който бе точно на границата. Той овладя бързо и, въпреки че беше затворен от 3-ма, намери пространство за стрелба и реализира за 1:0. 

Вторият гол за Барса падна в 69'. Две минути по-рано при спорна ситуация в наказателното поле Меси се сблъска с противников защитник при опит да получи топката на двойно подаване. Въпреки че гостите протестираха, Барса получи дузпа, а Лео беше точен за крайното 2:0. Малко по-рано каталунците вкараха чрез Гризман, но пападението беше отменено заради засада при подаването към асистента на попадението Фирпо. 

Интересен факт е, че по време на телевизионното предаване зрителите видяха анимирани фенове по стадиона и дори беше пресъздадена атмосферата, която правят феновете на Барса при домакински мачове. Както е известно, за разлика от Първа лига, в Испания няма фенове на стадионите и не се очаква да има такива до края поне на настоящия сезон. 

Барселона се установи на 1-о място с 5 точки аванс пред Реал Мадрид, който в четвъртък е домакин на Валенсия. Леганес остава твърдо на последното място в класирането  с актив от едва 23 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички