Барселона отхвърли и втора подобрена оферта за Ансу Фати от Манчестър Юнайтед


Барселона отхвърли и втора подобрена оферта за Ансу Фати от Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Gulliver

2156 0

От Барселона са отхвърлили втора, още по-голяма, оферта за младата си звезда Ансу Фати. Изглежда, че Манчестър Юнайтед няма лесно да се откаже от идеята да го привлече и след първата оферта от 100 млн. евро са отправили и втора - с 50 млн. евро по-висока.

Каталунците обаче са били категорични и са я отхвърлили и нея, като са заявили, че няма да бъде продаден за по-малко от 170 млн. евро, колкото е откупната му клауза, пише The Times.  Според "червените дяволи" от Барса има шанс да размислят в следващите седмици, ако не успеят да се разделят с някой друг от играчите си.

"Никога не сме говорили за продажбата му. Няма да използваме играчи от академията, за да печелим пари. По принцип нямаме намерение да продаваме играчите, за които вярваме, че ще направят отпечатък върху първия отбор. Той ще бъде важен футболист през следващите години", коментира директорът на Барса Хавиер Вилахоана

Разбира се, всичко може да се промени и ако Фати реши да изслуша офертата на Юнайтед, както бе случаят с Неймар и ПСЖ. Наcтoящият договор нa Фaти c Бaрceлoнa e дo лятoтo нa 2022 гoдинa, кaтo в нeгo имa клaузa, кoятo пoзвoлявa дa бъдe удължeн дo 2024 гoдинa зaeднo c увeличeниe и нa възнaгрaждeниeтo му. В мoмeнтa oткупнaтa клaузa нa Фaти e в рaзмeр нa 170 милиoнa eврo, нo oт cлeдвaщия ceзoн ce oчaквa дa cтaнe в рaзмeр нa 400 милиoнa eвр. А ето кой друг европейски гранд наскоро също изяви претенции към Фати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички