Скромната сума, заради която Реал Мадрид не е подписал с Левандовски


Скромната сума, заради която Реал Мадрид не е подписал с Левандовски
Снимка: Getty Images/Guliver

2197 0

Тази вечер е голямото дерби в Бундеслигата между Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Един от играчите на терена, който се очаква с голям интерес е Ерлинг Холанд, като той ще бъде следен и от Реал Мадрид и феновете на тима. Неговият съперник в атака Роберт Левандовски вече е ясно, че няма да премине на този етап от кариерата си на "Сантяго Бернабеу", но от AS отбелязват, че случилото се с него може да служи за урок на мадридчани.

Полският нападател бе три път близо до трансфер в Реал, като последният път, който за малко не се озова в испанския гранд е през лятото на 2013 година. През този сезон той отбеляза 4 гола срещу Реал Мадрид в Шампионска лига, носейки фланелката на Борусия Дортмунд. Тогава Перес започнал да си мисли да го доведе на "Бернабеу", като дори е имало и разговори.

През лятото на 2014 година мадридчани са били готови да направят стъпка по привличането му. Тогава агентът на играча Чезари Кучарски споделя за възможността да се платят 20 млн. евро, с които ще се развали предварителния договор, който е подписан с Байерн Мюнхен, за да премине без пари там.

От Мадрид обаче се противопоставят на тази опция и Перес не го разглежда като правилния ход, защото ще започне война с Байерн. Карим Освен това по същото време Бензема също се справя отлично в Мадрид, където е пристигнал през 2009 г. Отпътуването на Левандовски щеше да принуди Мадрид да проучи следващата дестинация на Бензема и да го продаде. Така поредният опит Левандовски да премине в Реал е пропилян и до такава сделка така и не се стига. По-рано се появи информация, че нападателят е бил пред трансфер в Англия преди да премине в Борусия, но исландският вулкан го е провалил.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички