Лапорта с важно изказване за бъдещето на Шави в Барселона


Лапорта с важно изказване за бъдещето на Шави в Барселона
Снимка: Getty Images

1186 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта е изключително доволен от работата на треньора Шави Ернандес. Босът на каталунците обяви, че специалистът може да остане в клуба толкова дълго, колкото му се иска.

След като 42-годишният специалист пое тима, каталунците регистрираха само едно поражение в Ла Лига. Барса се подигра и с Реал в последното Ел Класико, разбивайки „лос бланкос“ с 4:0 насред „Сантяго Бернабеу“. В момента „блаугранас“ заемат третото място в класирането.

"Разполагаме с треньор, който много уважава Барселона и познава клуба много добре. Това са въпроси, които не сме засягали, но които знаем, че ще трябва да засегнем“ заяви Лапорта пред „Mundo Deportivo“ в отговор на въпрос дали е обсъждано удължаването на договора на Шави.

42-годишният специалист е обвързан с клуба до 2024 година.

"Както виждам, той може да остане тук, колкото иска. Шави познава отлично институцията и обича Барселона и винаги знае какво да допринесе. Вече го направи като играч... Предимството на тези страхотни футболисти, които стават страхотни треньори, е, че те веднага знаят своя момент", каза още босът на Барса.

"Нямам притеснения за подновяването на договора на Шави, защото винаги ще признавам професионалното му отношение. А той има и спокойствието да работи", допълни Лапорта.

А ето кой се очертава като заместник на възлов футболист на Барселона.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички