Жоан Лапорта: Очаквам спад у Реал, защото изкараха сезона с 13-14 играчи


Жоан Лапорта: Очаквам спад у Реал, защото изкараха сезона с 13-14 играчи
Снимка: Getty Images

1523 0

Малко изненадващо, президентът на Барселона Жоан Лапорта заговори за битка на неговия тим за титлата в Испания. След победата в Ел Класико каталунците изостават от лидера Реал Мадрид с 12 точки, а до края на шампионата остават 9 кръга.

"Изпитах голямо удоволствие от тази победа над Реал Мадрид, както и всички фенове на Барселона. Сега искам да се борим за шампионата. Говорих за това: трябва да си върнем радостта и да вземем трофеи. Да, говоря за битката за тази титла в Ла Лига, защото отборът прогресира", заяви Лапорта, цитиран от "Mundo Deportivo".

"В хода на сезона наистина има възходи и падения. В Реал трябва да започне спад, защото те са използвали 13-14 играчи през целия сезон. Ние имахме повече гъвкавост. Имахме някои неуспехи, особено в началото на сезона, но сега Барса е на добър етап. Влизаме в заключителната фаза на сезона с надеждата да се борим за първенството", продължи той.

"Изоставаме с 12 точки. В случай на победа над Райо, изоставането от Реал Мадрид ще бъде намалено до 9 точки. Трябва да мислим за победа във всички оставащи мачове. Това е много сериозно предизвикателство, но ние обичаме предизвикателствата. Такъв е манталитетът на клуба", завърши босът на Барселона. А ето коя звезда в нападение навива той да подсили клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички