Лапорта: Клубът е спасен, искаме да сме конкурентоспособни в Шампионска лига


Лапорта: Клубът е спасен, искаме да сме конкурентоспособни в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1530 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта говори за целите на клуба и състоянието му в момента. Той заяви, че най-после каталунският гранд е спасен.

"През 2003 година беше най-трудният момент. Имахме дефицит и значителен дълг. Сега ситуацията е подобна. Може би, като се има предвид, че са минали 20 години, мащабът е бил много по-голям, въпреки че като цяло тези ситуации са сходни.

Но сега към тези трудности трябва да се добави финансовият феърплей. Има правила, които Ла Лига определя. Това създава определени трудности, свързани с управлението на клуба, но трябва да се адаптираме. Това и правим.

Сега настъпи ключов момент, това е повратна точка. Клубът е спасен, отборът отново е конкурентен. Нашата приоритетна цел е Ла Лига. Искахме да постигнем максимална стабилност, да се откажем от случайности. Тук сме, продължаваме да се борим, спечелихме Ла Лига.

Искаме да продължим нашата хегемония в Ла Лига и да направим още една стъпка към конкурентоспособността си в Шампионска лига. Важно е. Сега нашият клуб е много по-добре организиран и ние ще сбъднем общата мечта на Барселона, като обновим стадиона.

Успяхме да преформатираме този проект. Имаме средства, за да платим изграждането му", заяви Лапорта, цитиран от "Mundo Deportivo". А ето защо, според Христо Стоичков, Лео Меси не се върна в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички