Облекчение за Барселона! Осигури си сума важна за новите попълнения и сезона в Ла Лига


Облекчение за Барселона! Осигури си сума важна за новите попълнения и сезона в Ла Лига
Снимка: Getty Images

2893 0

Барселона може да постигне сериозен тласък по отношение на плановете си това лято. През последните седмици стана ясно, че Барселона може да чака за важни плащания до декември, което би било голям проблем за клуба.

"Блауграна" продаде 49,9% от "Barca Studios" на Orpheus Media и Socios за общата сума от 100 милиона евро. Те бяха забавили второто плащане, дължимо от двете компании, като тези плащания също бяха част от плана им за жизнеспособност в Ла Лига.

Барса осигури важна сума, за да регистрира новите играчи

За да регистрира новите попълнения, Барселона трябваше първо да премине това плащане. Според Culemania, Барселона е постигнала договорка с двете компании. Така плащането ще се случи сега, а не през декември, за да запълнят дупката от 60 милиона евро в лимита на заплатите си.

Това е важна новина за каталунците, тъй като се смята, че някои от новите попълнения имат клаузи в договорите си, че ако не бъдат регистрирани навреме за игра (първият им мач е насрочен за 12 август срещу Хетафе), тогава биха могли да напуснат.

В момента те имат само 13 регистрирани играчи, но след като плащането от 60 милиона евро бъде направено, те трябва да могат да включат редица нови договори и подписването на Ориол Ромеу, Иниго Мартинес и Илкай Гюндоган. А в Барселона се ядосаха на информация, че се интересуват от Мбапе, като според тях ПСЖ са опитали да ги изнудват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички