Лапорта готви специална церемония за Меси и посочи "натиска" като причина Лео да не се завърне в Барса


Лапорта готви специална церемония за Меси и посочи "натиска" като причина Лео да не се завърне в Барса
Снимка: GettyImages

4279 0

По-рано този месец Лионел Меси потвърди, че няма да се завърне в Барселона това лято, въпреки големия интерес от страна на шампионите на Ла Лига за преподписването на техния бивш звезден играч.

Меси беше принуден да напусне Барселона през август 2021 г. след усложнения около ситуацията с договора му. Именно заради това той се присъедини към Пари Сен Жермен, където остана до края на миналия сезон. Сега, следващата стъпка пред аржентинеца е Интер Маями, където ще играе отново с бившия си съотборник от Барселона Серхио Бускетс.

Специална церемония, посветена на Меси

Поради обстоятелствата на напускането му, Меси никога не е специална церемония, която е обичайна за всички дългогодишни служители на Барселона. Съобщава се, че това е проблем, който е раздразнил 36-годишния играч, въпреки че Жоан Лапорта вече обяви предварителни планове за церемония.

Предвижда се проектът за новия "Spotify Камп Ноу" да бъде завършен към края на 2024 г. и Лапорта се надява Меси да се върне в клуба за грандиозното откриване на стадиона. Така Барселона да може да отдаде подобаваща почит на своя легендарен играч.

"Не искаше отново подобен натиск"

Също така Лапорта говори отново за проваленото завръщане на световния шампион в любимия му клуб. "Меси искаше да се върне в Барса. В Париж му беше много трудно. Баща му ми каза, че не иска да има такъв натиск. Каталунците го уважават и се надяваме да се справи много добре в Маями. Барса винаги ще бъде неговият дом". Още преди да е започнал да играе за Интер Маями Меси вече получи първото си предупреждение от новия си треньор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички