Само 1 може да спре Меси към 8-а "Златна топка", но шансовете му са малки


Само 1 може да спре Меси към 8-а "Златна топка", но шансовете му са малки
Снимка: GettyImages

4752 0

Настоящият носител на най-ценния индивидуален приз "Златната топка" е Карим Бензема. Той го завоюва в края на 2022-ра година, а следващата дата, на която наградата ще има нов носител (изглежда напълно невъзможно това отново да бъде френският нападател, преминал в Ал Итихад), е 16 октомври тази година. Платформата за онлайн спортни залози Sesame.bg вече е подготвил коефициенти за фаворитите.

Начален бонус за спортни залози в Sesame.bg - всичко за офертата

Има ли кой да спре Меси за "Златната топка"?

Много важно уточнение за приза е, че ще се вземе предвид Световното първенство по футбол в Катар, което се проведе от ноември миналата година в продължение на месец, като приключи малко след средата на декември. Разбира се, това е от голям плюс за мегазвездата на Аржентина и рекордьор по пъти, в които е печелил "Златната топка" - Лео Меси.

Той е печелил званието цели седем пъти в кариерата си, оставяйки зад себе си Кристиано Роналдо, който е с пет. Според специалисти и анализатори именно Меси е фаворит и този път за "Златната топка". Коефициентът на Sesame.bg за това именно аржентинецът да я спечели за изумителен осми път е 1,29.

Меси или Холанд: Кой заслужава повече "Златната топка"

Всички мнения се свеждат до това, че има само един футболист, който може да спре Меси към индивидуалния триумф. Още повече на фона на това, че всъщност Лео меко казано не блесна на клубно ниво, като изигра посредствен сезон в ПСЖ, който отново се размина с голямата цел - Шампионска лига. През календарната 2023-та Меси цялостно не се е отличил над останалите.

Това обаче стори Ерлинг Холанд. Норвежкият нападател изкара първи сезон в Англия, в който спечели златен требъл с Манчестър Сити и бе ключов играч, за да бъде сбъдната голямата мечта на "гражданите". Освен това 22-годишният футболист се отличи с общо 52 гола в 53 мача за сезона. В това число 36 гола в 35 срещи във Висшата лига и 12 попадения в 11 мача от Шампионска лига.

С оглед на мечтаната кампания и на отборно, и на индивидуално ниво Холанд увери мнозина, че именно той заслужава "Златната топка", а не Лионел Меси. Коефициентът на Sesame.bg за това нападателят на Манчестър Сити да спечели за първи път най-ценния индивидуален приз във футбола е 3,30.

Между Меси, Холанд и останалите в надпреварата има огромна разлика. Кевин де Бройне, Килиан Мбапе и Винисиус Жуниор са следващите с най-голям шанс за успех, като ставката при тях е... 51,00. Възможността това да стори Карим Бензема е 81,00, а за Роберт Левандовски и Хари Кейн е по 251,00. За този пазар попадат още само имената на Неймар и Мохамед Салах, където коефициентите са по 501,00.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички