Лапорта бил обсебен от идеята да назначи Пирло за треньор на Барселона след Куман


Лапорта бил обсебен от идеята да назначи Пирло за треньор на Барселона след Куман
Снимка: Getty Images

2907 0

Любопитна информация относно Барселона разкрива каталунският вестник "Спорт". Според изданието президентът Жоан Лапорта е искал да назначи за треньор на тима италианеца Андреа Пирло. Него е виждал той като заместник на уволнения Роналд Куман.

Шефът на "блаугранас" е смятал кандидатурата на бившия халф за оптимална. Лапорта е бил уверен, че Пирло може да се превърне в новия Франк Рийкард. Той е бил уверен в своя избор, докато не е поканил в дома си четиримата капитани на тима и още трима играчи с влияние в него.

Президентът на Барселона е искал да се консултира със седморката, от които ясни са само Жерар Пике, Жорди Алба, Серхи Роберто и Серхио Бускетс. Идеята му да назначи Пирло за треньор обаче не ги е впечатлила, пише "Спорт".

Футболистите в голямата си част са искали да ги поведе настоящият треньор Шави Ернандес. Те са посочили пред шефа си минусите на това Пирло да поеме каталунския тим, а именно - смяна на стила на игра, липсата на опит у италианеца, непознаването на първенството от негова страна и това, че не владее испански език.

Твърди се, че доводите на играчите са убедили Лапорта да се откаже от идеята си. Той е обещал на седмината да помисли още върху това кой да е новият треньор. Впоследствие беше назначен Шави. А ето как 44-годишният треньор накара "Камп ноу" да ахне снощи в мача с Атлетик (Билбао).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички