Ламин Ямал - талантът, който се готви да счупи 82-годишен рекорд в Ел Класико


Ламин Ямал - талантът, който се готви да счупи 82-годишен рекорд в Ел Класико
Снимка: GettyImages

1020 0

Изгряващата звезда на Барселона Ламине Ямал е на път да подобри още един клубен рекорд в мача с Реал Мадрид в "Ел Класико" този уикенд.

16-годишният играч се превърна в жизненоважен играч за Барселона и националния отбор през последните 12 месеца и изглежда, че ще започне като титуляр срещу мадридчани.

Пореден рекорд преди младия талант

Напредъкът му впечатлява, а рекордите продължават да се трупат, като поставя съвсем нови стандарти за играчите, които идват от "Ла Масиа". От април Ямал записа куп постижения - най-младият играч в историята на Барселона, най-младият голмайстор и голмайстор на Испания в националния отбор и най-младият голмайстор в историята на Барселона и Ла Лига.

Предстоящото "Ел Класико" представлява още един шанс за Ямал да преодолее нова бариера, тъй като може да се превърне в най-младия играч, участвал дербито.  Сегашният рекорд, държан от Висенте Мартинес, датира от 1941 г., когато той играе за Барселона срещу Реал Мадрид, на възраст 16 години и 278 дни. Ламал ще бъде на 16 години и 107 дни при домакинството на Барселона срещу Реал Мадрид днес, 28 октомври.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички