Битката се подновява: След 839 гола и 202 разменени победи Барселона и Реал Мадрид излизат в епизод №255 на "Ел Класико"


Битката се подновява: След 839 гола и 202 разменени победи Барселона и Реал Мадрид излизат в епизод №255 на "Ел Класико"
Снимка: GettyImages/колаж: Sportlive.bg

1596 0

Ерата на Лионел Меси и Кристиано Роналдо в Испания приключи отдавна. Ерата, в която Барселона и Реал Мадрид доминираха над всички в европейски футбол, също. Но това, което никога няма да се промени, е значението на "Ел Класико" за глобалното влияние на спорта. Дори позагубил част от блясъка си заради проблемите в Барселона и липсата на ултра звезди с марка "галактикос" в Реал, най-големият сблъсък в Испания остана най-разпознаваемият, най-гледаният и най-чаканият футболен двубой всяка година. 

Е, чакането свърши, като за пръв път от повече от половин година ще гледаме официално "Ел Класико". И, въпреки че титлата не е заложена на карта, всички знаем, че този дуел не е само за 3 точки. Той е за слава, самочувствие, демонстриране на доминация и право на подигравки (най-вече от страна на Тибо Куртоа) поне до следващото издание на вечната испанска класика.

Последното

Чудо в Барселона - (почти) всички се излекуваха за Ел Класико 

Изненадващо или не, в Барселона изведнъж почти всички контузени бяха вдигнати на крака. Всички футболисти бяха част от последната петъчна тренировка на Шави, като Рафиня и Левандовски тренираха през цялото време на облекчен режим. Въпреки това полякът е сигурен участник в групата за мача, която Барселона отказа да обяви в петък, както е по традиция. 

От дълготрайно контузените с най-малък шанс за изява е Педри, но до последно няма да се знае какъв ще е неговият статус за мача. Де Йонг се очаква да е наличен, а единствено Сержи Роберто (по всяка вероятност) няма да играе в Класиката. 

Голямата въпросителна е дали Левандовски ще бъде титуляр, или ще влезе като резерва. Медицинският щаб на Барселона е уверил Шави, че Роберт е готов за "около 60 минути игра без болка". За останалите (засега) все още не се знае. Но самият факт, че почти всички бяха на 100% аут за Ел Класико, а сега изведнъж може да са на линия ясно показва колко е важен за каталунците предстоящия сблъсък. 

Левандовски е на линия за Ел Класико

Една "чуденка" за Анчелоти преди вечния испански дуел 

За разлика от Шави, Карлето няма неясноти около състава. Разбира се, аут са Куртоа и Милитао, но те дълго време ще отсъстват от терените заради дълготрайни контузии. 

Единствената въпросителна пред италианския специалист е какво да прави с Едуардо Камавинга. Френският ас има огромен запас от енергия и силните му изяви и в двете фази на игра го правят кандидат за титуляр. Представянето му през седмицата срещу Брага беше страхотно и въпросът е кой да е титуляр - той или Чуамени. Останалите 10 позиции в Реал Мадрид са ясни - Кепа, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Менди, Кроос, Валверде, Белингам, Винисиус и Родриго. 

Камавинга или Чуамени е единствената въпросителна за Анчелоти

Формата на Барселона и Реал 

Барселона може да изостава на точка от Реал Мадрид в класирането, но "влиза" в дуела със статут на непобеден. Каталунците имат 7 победи и 3 равенства в Ла Лига, както и още 3 победи в Шампионска лига. Реал Мадрид пък допусна едно поражение досега през сезона във всички турнири, но то бе и много болезнено - с 1:3 от Атлетико (Мадрид). Това е и единственият "дерби" мач за "кралете" до момента през сезона, така че това определено притеснява феновете на тима преди гостуването на "Монджуик". 

Каталунска доминация в най-скорошните издания на Ел Класико

Преди 6 месеца Реал Мадрид залепи звучен шамар на Барселона за Купата на Краля, когато Карло Анчелоти наказа грешните решения на Шави в тактически план, а "кралете" писаха "добър 4" на Барселона за 0:4 на "Камп Ноу". Преди това обаче доминацията на "блаугранас" беше сериозна - 4 победи в 5 мача, а ако броим и "приятелските" двубои (ако такива между тези съперници изобщо може да има), то Барселона има 6 победи в последните 8 мача между двата опонента. 

Драмата е гарантирана в поредния епизод на Ел Класико

В исторически план, очаквано, двата тима са много изравнени, като Реал Мадрид все още води със 102:100 след 254 официални битки, но през този век Барселона скъси дистанцията. 

Ще бъде ли намалена още преднината на Реал във вечния дуел, или "кралете" ще дръпнат с "комфортни" 3 победи - ще разберем в късния съботен следобед! Време е за "Ел Класико" и, който не може да го гледа по телевизията, то може да се насочи към всичко най-интересно в мача Барселона - Реал Мадрид НА ЖИВО в Sportlive.bg 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички