Ла Лига с ценна и рядка стъпка в грижата към феновете в Испания


Ла Лига с ценна и рядка стъпка в грижата към феновете в Испания
Снимка: Guliver/GettyImages

935 0

Единадесет клуба от Ла Лига постигнаха историческо споразумение за ограничаване на цените на билетите за гостуващите фенове.

Инициативата имитира подобна схема във Висшата лига и такава в Сегунда. След нея цените ще бъдат ограничени до 25 евро. По този начин предотвратява изнудването на пътуващи фенове и насърчава културата на пътуваща подкрепа, която в момента не е често срещана в испанския футбол, но е успешна във второто ниво на футбола.

С грижа към феновете

От Relevo казват, че Реал Бетис, Севиля, Жирона, Реал Сосиедад, Майорка, Кадис, Алмерия, Атлетик Клуб, Атлетико Мадрид, Валенсия и Селта Виго са се съгласили на схемата, докато Реал Мадрид и Виляреал досега са отхвърлили предложението.

Барселона, Лас Палмас, Гранада и някой от повишените Алавес или Леванте все още отделят време, за да обмислят сделката. Вероятно това важи и за Хетафе, Осасуна и Райо Валекано, които не се споменават в материала.

Говори се, че на всеки отбор може да бъде позволено по едно изключение този сезон, където им е позволено да определят цени на срещите, както желаят. По същия начин има предложение домакините да гарантират, че най-малко 300 фенове на гостите могат да присъстват на мача.

Това е ценна и твърде рядка стъпка към грижата за феновете в испанската лига. Тъй като разходите за поддръжка и гледане на футболни мачове продължават да растат спираловидно нагоре, това ще облекчи разходите за тези, които следват своя отбор навсякъде.

Една от най-горещите теми в световния футбол, която засяга и Ла Лига е напускането на Килиан Мбапе от ПСЖ. Той вече заяви, че няма да продължи договора си с парижани и може да напусне още това лято. Като най-възможен вариант е Реал Мадрид, макар Мбапе да отрича, че заради това напуска Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички