Договорът, който можеше да промени цялата кариера на Андрес Иниеста


Договорът, който можеше да промени цялата кариера на Андрес Иниеста
Снимка: Getty Images/Gulliver

2220 0

Андрес Иниеста е един от най-важните играчи в историята на испанския футбол. В момента Иниеста е във Висел Кобе в Япония след 22 години в Барселона, където пристигна още като 12-годишен.

Каталунският Sport обаче разкрива доста любопитна история, като има достъп до договора, който му бе предложен от юношеския му отбор Албасете и който можеше да промени хода на живота му и футболния му път. От клуба са му предложили сделка, за да не го изпуснат да си тръгне. Те са били наясно колко добър може да бъде той. От младежката академия там правят всичко възможно да запази Иниеста, но планът им не сработва.

Договорът е с дата 6 юни 1996 г., само няколко дни след като направи впечатление в турнира "Брунете Алевин". Той беше представен от Хосе Рамон Ромеро Бъртънс, президент на клуба по онова време. Хосе Иниеста Луян също е бил там - законен представител и баща на Андрес. 

Тогава идеята е била договорът да бъде от 1 юни 1996 г., като Иниеста да получава месечна заплата на 12 години. Всичко е било в песети, тъй като еврото още не е било измислено.

В договора се казва, че "ако в някой от сезоните на договора играе минимум 10 мача с поне 45 минути в първия отбор, от тази дата той ще спечели минималната заплата, гарантирана на професионалистите в първите две лиги в Испания". Това показа, че на 12, са били наясно колко легендарна кариера го очаква. Договорът никога не е бил подписан. Вместо това се отправи към Барселона. А останалото е история.

А в момента пък Барса се готви и за силни входящи трансфери, като един от тях е Лаутаро Мартинес, а условията на Интер са почти невъзможни - ето какви са.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички