Договорът, който можеше да промени цялата кариера на Андрес Иниеста


Договорът, който можеше да промени цялата кариера на Андрес Иниеста

859 0

Андрес Иниеста е един от най-важните играчи в историята на испанския футбол. В момента Иниеста е във Висел Кобе в Япония след 22 години в Барселона, където пристигна още като 12-годишен.

Каталунският Sport обаче разкрива доста любопитна история, като има достъп до договора, който му бе предложен от юношеския му отбор Албасете и който можеше да промени хода на живота му и футболния му път. От клуба са му предложили сделка, за да не го изпуснат да си тръгне. Те са били наясно колко добър може да бъде той. От младежката академия там правят всичко възможно да запази Иниеста, но планът им не сработва.

Договорът е с дата 6 юни 1996 г., само няколко дни след като направи впечатление в турнира "Брунете Алевин". Той беше представен от Хосе Рамон Ромеро Бъртънс, президент на клуба по онова време. Хосе Иниеста Луян също е бил там - законен представител и баща на Андрес. 

Тогава идеята е била договорът да бъде от 1 юни 1996 г., като Иниеста да получава месечна заплата на 12 години. Всичко е било в песети, тъй като еврото още не е било измислено.

В договора се казва, че "ако в някой от сезоните на договора играе минимум 10 мача с поне 45 минути в първия отбор, от тази дата той ще спечели минималната заплата, гарантирана на професионалистите в първите две лиги в Испания". Това показа, че на 12, са били наясно колко легендарна кариера го очаква. Договорът никога не е бил подписан. Вместо това се отправи към Барселона. А останалото е история.

А в момента пък Барса се готви и за силни входящи трансфери, като един от тях е Лаутаро Мартинес, а условията на Интер са почти невъзможни - ето какви са.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама