Ла Лига намали наказанието на Валенсия след скандала с Винисиус


Ла Лига намали наказанието на Валенсия след скандала с Винисиус
Снимка: GettyImages

1118 0

Наказанието на Валенсия след расисткия скандал по време на мача с Реал Мадрид бе намалено. Южната трибуна на стадиона на "прилепите" ще бъде затворена за три мача и глобата на тима е намалена на 27 хиляди евро след расистките обиди срещу нападателя на мадридчани Винисиус Жуниор от страна на феновете на клуба.

В очакване на сурово наказание, а вместо това намаляване на санкцията

Апелативната комисия на Испанската футболна федерация обяви, че е решила "частично да уважи" жалбата на Валенсия. Това означава, че затварянето на някои сектори на стадион "Местая" е намалено от пет на три срещи, а първоначалната глоба от 45 хиляди евро е по-малка с 18 хиляди евро.

Припомняме, че Винисиус заплаши да напусне терена през второто полувреме на мача на Реал Мадрид от Ла Лига срещу Валенсия в неделя, след като беше подложен на предполагаеми маймунски скандирания от феновете. Реал обяви, че това е "престъпление от омраза" и подаде жалба до испанската Главна прокуратура.

От Ла Лига заявиха, че ще поискат по-голяма юрисдикция за наказание на клубове, чиито фенове са виновни за расистки обиди, след като се чувстват "безсилни" поради липсата на настоящи санкции след последния инцидент с Винисиус Жуниор. Според законодателството на страната, Ла Лига в момента може само да идентифицира и докладва за инциденти, но наказания рядко се прилагат. Редица знакови фигури и звезди се включиха се подкрепа на Винисиус. Последният бе Хосеп Гаурдиола, който заяви, че не е оптимист за развитието на Ла Лига по отношение на расистките скандали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички