Барселона проспа второто полувреме, но взе ценна победа срещу Валядолид


Барселона проспа второто полувреме, но взе ценна победа срещу Валядолид
Снимка: Getty Images/Guliver

2852 0

Барселона победи Валядолид с минималното 1:0 като гост в двубой от 36-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Артуро Видал в 15'. Каталунците изиграха добро първо полувреме, в което владееха повече инициативата, но второто бе доста разочароващо. Най-добрият играч през вторите 45 минути бе Тер Щеген, който няколко пъти спаси опасни удари към вратата си. След днешния мач Барса е на точка от Реал Мадрид, който е с мач по-малко.

Домакините опитваха да пресират от самото начало, но Барса се справи и успя да овладее случващото се на терена. В 11' гостите организираха опасна атака, но Гризман не успя да се възползва по най-добрия начин от него. Само 4 минути след това отборът на Кике Сетиен все пак откри резултата. Меси изведе Видал на добра позиция, който стреля по диагонал за 0:1.

В 19' Семедо създаде опасност отдясно пред вратата на домакините. Португалецът центрира ниска топка, която изненада отбраната. Гризман беше на отлична позиция, но не прецени добре ситуацията и се стигна до леко комичен момент.

В 24-ата Семедо отново се вклини без топка отдясно, получи подаване от Серхио Бускетс и реши сам да завърши атаката, но вратарят изби топката. В 30' отново Масип предотврати голова възможност за каталунците. В 37' Пике не се справи добре в защита, след което Кике се устреми фронтално срещу Марк Андре-тер Стеген, но загуби равновесие и не нанесе добър удар.

На почивката Сетиен реши да смени Гризман и пусна Луис Суарес на терена. През втората част домакините се активизираха и иамха отлична възможност в 60'. Енес Юнал надскочи всички след статично положение и нанесе много опасен удар с глава. Тер Щеген обаче показа отново високото си ниво и спаси. В 63' Меси стреля от пряк свободен удар, вратарят Масип се придвижи и изби над гредата.

През останалата част от втората част каталунците играха много разочароващо, като трябва да са благодарни на своя вратар, който им помогна да запазят 3-те точки. В добавеното време Сандро Рамирес  влезе в наказателното поле и опита да преодолее Марк-Андре тер Щеген с премерен удар в левия ъгъл, но вратарят се справи отново блестящо.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Белият балет" е с 80 точки, докато Барса е с 76 към момента. Наставникът на тима Кике Сетиен е решил да остави Луис Суарес на пейката, като ще заложи единствено на Антоан Гризман в атака, подпомаган от Лионел Меси.

Контузени са Умтити, Де Йонг, Артур, Дембеле, а наказан Ансу Фати. Валядолид се намират на 14-а позиция с актив от 39 точки, на седем от опасната зона.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона: Тер Стеген; Семедо, Пике, Лангле, Алба; Бускетс; Видал, Сержи Роберто, Рики Пуч; Меси, Суарес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички