Реал Мадрид разби Валядолид, Бензема загря за Барселона с луд хеттрик (ВИДЕО)


Реал Мадрид разби Валядолид, Бензема загря за Барселона с луд хеттрик (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3971 0

Реал Мадрид оформи най-резултатната си победа в Ла Лига от началото на сезона в 27-мия кръг на надпреварата, след като се наложи с 6:0 над Валядолид в първия си ангажимент след международната пауза и последен такъв преди реванша от полуфиналите за Купата на Краля, където тимът спори с Барселона. 

В срещата изпъкнаха голяма част от звездите на “белия балет”, но специална остава за Карим Бензема, който през първата част вкара три страхотни попадения в рамките на седем игрови минути, а преди него с гол се отчете и Родриго за 4:0 до почивката.

През второто полувреме негово попадение бе отменено поради игра с ръка на асистента - Винисиус, а междувременно се отчете и с две асистенции. През второто полувреме Марко Асенсио оформи 5:0 в 73-тата минута.

Трябва да се отбележи, че гостите започнаха силно и се отчетоха с греда на Роке Меса след 10 минути игра, но в последствие домакините не ги пощадиха. Това обаче не им попречи за нова греда броени секунди след подновяването на играта, този път на Кике Перес.

По този начин “кралският клуб” се доближи на “само” 12 точки от водача Барселона, докато “виолетовите” продължават борбата си в дъното и остават 16-и на точка пред зоната на изпадащи.

Впечатление направи и включването на Еден Азар, който замени Бензема в 65-тата минута и до края на срещата успя да се отчете с пропуск на празна врата. Той обаче асистира за попадението на Васкес в добавеното време, което оформи крайното 6:0!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-опасна ситуация в срещата дойде след 10 минути, когато капитанът на гостите Роке Меса се озова на стрелкова позиция и стотни по-късно топката срещна напречната греда.

ГОЛ! В 22-рата минута "белият балет" успя да открие, макар и малко неологично, предвид представянто на двата тима до момента. Чуамени подаде на Асенсио в центъра, като испанецът се отчете с чудесен рейд и асистенция към Родриго. Бразилецът от своя страна пое около наказателното поле и разстреля Асенхо по диагонал! 1:0! 

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Осем минути по-късно другата суперзвезда на "белия балет" от Бразилия - Винисиус, успя да залъже противникови бранители и да центрира на далечната греда, където Бензема се хвърли на плонж, за да реализира 12-тото си попадение в Ла Лига от началото на кампанията! 2:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Само 120 секунди по-късно френският таран достигна до второто място сред реализаторите в надпреварата, след като нова комбинация с Винисиус даде резултат. Този път обаче Бензема свърши по-голяма част от работата и след брилянтен рейд и финт направи преднината класическа - 3:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! В 36-тата минута Бензема подлуди "Сантяго Бернабеу", след като с опит за задна ножица оформи своя хеттрик в рамките на броени минути!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Резултатът по никакъв начин не попречиха на гостите да повторят началото на първата част още до изминаването на 60 секунди от второто полувреме, след като удар на Кике Перес се отрази от левия страничен стълб.

След час игра и домакините стигнаха до греда, след като Куртоа отправи зашеметяващо подаване от едното до другото наказателно поле, като Родриго пое и залъга в стила на Бензема, но прати топката в левия страничен стълб. 

180 секунди по-късно Еден Азар замени Карим Бензема.

В 66-тата минута комбинация между Винисиус и Родриго доведе до попадение на втория, но ВАР сигнализира за нарушение. Поради тази причина арбитърът лично прегледа ситуацията и отмени попадението пради игра с ръка на асистента. 

ГОЛ! Домакините логично стигнаха до редовно попадение и през втората част, след като Родриго отново асистира - този път към Асенсио, който се възползва от ситуацията и оформи 5:0! 

ГОЛ! В добавеното време на срещата Еден Азар дори стигна до асистенция, след като намери Лукас Васкес за попадението му в 92-рата минута!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Лукас Васкес, Едер Милитао, Давид Алаба, Едуардо Камавинга, Тони Кроос, Орелиен Чуамени, Марко Асенсио, Родриго, Карим Бензема, Винисиус

Валядолид: Серхио Асенхо, Иван Фреснеда, Хоакин Фернандес, Джавад Ел Ямик, Луис Перес, Роке, Мартин Хонгла, Мончу, Лукас Роса, Серхио Леон, Гонсало Плата

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид загуби Ел Класико за шампионата точно преди паузата. Хората на Карло Анчелоти паднаха с 1:2 от Барселона на „Камп Ноу“. Идната сряда „лос бланкос“ гостува отново на каталунците, но в полуфинал-реванш в турнира за Купата на Краля. Именно предстоящото поредно Ел Класико може да доведе до промени в състава на „кралете“, както и до известно подценяване на Валядолид.

Иначе Реал заема второто място в класирането. Шансовете на „белите“ да станат шампиони са повече от илюзорни.

В последния си официален мач Валядолид загуби като домакин от Атлетик Билбао с 1:3. Клубът, който е собственост на бразилската легенда Роналдо, е на 15-ата позиция с 28 пункта.

Реал Мадрид доминира в последните срещи между двата отбора. „Кралете“ са в серия от 4 поредни победи над съперника си в Ла Лига, като в тях не са допуснали гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички