820 дена разочарование: Райо Валекано пак победи, Барселона под всякаква критика (ВИДЕО)


820 дена разочарование: Райо Валекано пак победи, Барселона под всякаква критика (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4996 0

Райо Валекано нанесе третото поражение на Барселона от началото на сезона, след като спечели домакинството си от 31-вия кръг на Ла Лига с 2:1 в сряда вечер. Алваро Гарсия и Франсиско Гарсия се превърнаха в големите герои за победителите с попаденията си в 19-тата и 53-тата минута на двубоя, докато почетното попадение за гостите бе дело на Роберт Левандовски в 83-тата минута.

По този начин изминаха 820 дена от последната победа на каталунците над въпросния съперник - като гост за Купата на Краля на 27-и януари, 2021 година с 2:1. След това последваха 3 шампионатни двубои, 2 от тях бяха загубени от “блаугранас” през миналия сезон, а настоящата кампания за двата тима стартира с нулево равенство на “Камп Ноу”.

Любопитно е да се отбележи, че последния успех на Барселона над Райо Валекано в Ла Лига е като домакин през март, 2019 година с 3:1. Това обаче не пречи на каталунците да останат начело във временното класиране, но пропуснаха да се възползват от поражението на Реал Мадрид и разликата остава 11 точки. Победителите пък се изкачиха до 9-о място и им трябват 4 точки за шестата позиция, даваща право на евро квота.

Трябва да се отбележи, че ключовите моменти за Барселона бяха в края на двете полувремена, когато ВАР отмени правилно попадение на Левандовски в 43-тата минута, а след още 40 и изравни, но това се случи с изключително малкия брой създадени положения.

Първо полувреме

ГОЛ! В 19-тата минута домакините успяха да открият с едва втората си ситуация в срещата. Попадението бе дело на Франк Гарсия, който се възползва от подаването на Камейо и под ъгъл стреля за първото попадение в срещата! 1:0!

Video edited on Kapwing

Около 120 секунди по-рано Тер Стеген се справи с опита на Райо Валекано, но този път капитанът на каталунците бе матиран.

В заключителните три минути на първата част Левандовски успя да изравни резултата, но моментално бе отсъдена засада. ВАР преразгледа ситуацията и се оказа, че става въпрос за тънка ситуация, но попадението в крайна сметка е било от нередовно положение.

Второ полувреме

ГОЛ! Франко Гарсия успя да удвои преднината на домакините 7 минути след подновяването на срещата! Той се възползва от груба грешка на Де Йонг в центъра на гостуващата половина и надбяха неочакващата отбрана на каталунците. 

По този начин за него остана само да излъже Тер Стеген и той го стори за 2:0!

Video edited on Kapwing

В 70-тата минута Левандовски остана на изключителна голова позиция, но дори и тогава не успя да нацели вратата. В допълнение се оказа, че той дори е бил в нередовна позиция.

ГОЛ! Полякът намали разликата в 83-тата минута и върна интригата, след като се възползва от рикошет в наказателното поле на домакините и "разстреля" Димитриевски!

Стартови състави

Райо Валекано: Димитриевски, Балиу, Лежюн, Катена, Фран Гарсия, Паласон, Лопес, Валентин, Гарсия, Трехо, Камейо

Барселона: Тер Стеген, Балде, Алонсо, Араухо, Кунде, Гави, Де Йонг, Педри, Рафиня, Левандовски, Торес

Преди мача

Домакините продължават да се намират в средата на класирането и изостава със 7 точки на шестия Виляреал, който би взел последната квота за европейските клубни турнири. Тимът обаче е в изключително колеблива форма, след като в последните си 10 срещи има 4 загуби, 1 победа и 5 ремита. 

Днес на разположение за Райо Валекано няма да бъдат Комесаня поради натрупани жълти картони и Фалкао заради контузия. Много по-сериозни са проблемите за "блаугранас", за които отсъстват петима, от които четирима поради контузии - Аларкон, Дембеле, Кристенсен и Роберто, докато Бускетс е натрупал картони. 

Каталунците вече официално се класираха за груповата фаза на Шампионска лига, предвид натрупаните точки до този момент, а успех тази вечер ще означава преднина пред Реал Мадрид от 14 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички