Барселона с находчив план как да изкара пари, за да плаща на Лео Меси отново


Барселона с находчив план как да изкара пари, за да плаща на Лео Меси отново
Снимка: Getty Images

2520 0

В Барселона вече не крият, че обмислят да си върнат бившия капитан Лионел Меси, който изкара последните 2 сезона в ПСЖ. Всички обаче са наясно, че такава инвестиция ще е скъпа, а в клуба от известно време няма пари, а само големи дългове.

Но на "Камп ноу" не смятат да се отказват от връщането на голямата си легенда. Затова усилено мислят начин да намерят финансиране на голямата сделка. Договорът на аржентинеца с френския клуб изтича това лято и той може да се върне в любимия клуб като свободен агент.

Според вестник "AS" в Барселона вече имат план и как да изкарат пари, за да финансират договора с бившата си звезда. Те обмислят да превърнат бившата клубна централа (Ла Масия) , която е в близост до стадиона, в музей, посветен на световния шампион с Аржентина.

Ръководството на клуба вече води разговори с испанската компания "Telefonica" за създаването на интерактивен център с главна фигура Меси. Музеят ще привлича хиляди туристи и фенове и ще генерира редовни приходи.

Също така планът за такъв музей се очаква да трогне футболиста и да го убеди окончателно, че трябва да се върне в каталунския гранд и именно тук да завърши кариерата си. Междувременно, Барселона намери и 1,5 милиарда евро за нов облик на "Камп ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички