Винисиус блесна и върна Реал Мадрид на върха в Ла Лига, глупост в края без малко не излезе "скъпо"


Винисиус блесна и върна Реал Мадрид на върха в Ла Лига, глупост в края без малко не излезе "скъпо"
Снимка: Getty Images

5427 0

Реал Мадрид се върна на победния път в Ла Лига след изненадващото равенство срещу Осасуна. Без да блести и с почивка за някои основни фигури - "кралския клуб" спечели с 2:1 срещу Елче в мач от 12-ия кръг. С успеха "белия балет" си върна първата позиция във временното класиране, тъй като е с по-добра голова разлика от Реал Сосиедад, който също има 24 точки.

Реал не впечатли с кой знае какво, а същевременно Елче имаше добри възможности, докато резултатът не бе набъбнал, но не успя да се възползва. Червен картон за Раул Гути пък уби устрема им. Той бе изгонен заради два жълти картона малко след 60-ата минута.

В герой за Реал при отсъствието на Бензема се превърна Винисиус Жуниор, който с два хубави гола и убийствена успеваемост осигури преднина от 2:0 (с голове в 22' и 73'). По-малко от 10 минути до края на редовното време обаче Каземиро сгреши грубо подаване, а след това Кроос не успя да стигне до топката и така домакините намалиха изоставането си, за да поставят под напрежение своите гости в края. Те обаче така и не стигнаха до изравнителния гол.

СЪСТАВИ:

Елче: Касия, Роко, Бигас, Мохица, Паласиос, Фидел, Маскарел, Пасторе, Гути, Перез, Бойе

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Алаба, Милитао, Васкес, Кроос, Модрич, Каземиро, Родриго, Винисиус, Мариано Диас

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Четвърт час след началото на срещата сериозни голови положения липсваха. Реал понесе неприятен удар, след като трябваше да извърши принудителна смяна поради травма на Родриго. На неговото място се появи Асенсио.

В 19-ата минута се стигна и до първата добра ситуация, която изненадващо бе пред вратата на Куртоа. Елче разви атаката си и Лукас Бойе се оказа вдясно по нападението в наказателното поле. Той опита силен изстрел, но там белгийският страж на Реал добре отрази с една ръка.

22' - 0:1! Много груба грешка в отбраната на домакините, която бе наказана. Каземиро подаде към Мариано Диас, който с технично с едно докосване отклони към Винисиус, а бразилецът стреля по земя в далечния ъгъл и откри резултата.

Забеляза се подем в играта на Елче след допуснатото попадение и домакините създадоха няколко нелоши атаки. В 39-ата минута отново Лукас Перес бе на отлична позиция и опита да вкара, но ударът му мина покрай вратата. Сякаш трябваше да се справи доста по-добре в този случай.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха добре и втората част, като първата по-интересна ситуация на терена дойде в 62-рата минута. Тогава последва силно подаване в наказателното поле на "кралския клуб". Топката бе отклонена от Алаба, а след това се удари и в Марсело, като можеше да се стигне до комичен автогол. В крайна сметка топката излезе в ъглов удар.

Само секунди след това Раул Гути от Елче бе изгонен с втори жълт картон, превърнал се в червен. Той влезе закъсняло и грубо в краката на Тони Кроос и главният съдия закономерно го изгони.

73' - 0:2! Винисиус вкара втория си гол в срещата. Той бе изведен с чудесно подаване на Модрич, напредна в наказателното поле и когато варатарят се хвърли на плонж в краката му, той технично копна топката над него с десния си крак.

85' - 1:2! Пресечено подаване на Каземиро, неуспешен опит на последния в отбраната Тони Кроос да стигне до топката и така Мила се оказа сам срещу Куртоа и не сбърка.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид спечели първото за сезона Ел Класико, но след това разочарова, завършвайки наравно с Осасуна в междинния 11-и кръг в Ла Лига. Въпреки това "белите" остават в челото на подреждането, като са с 21 пункта на втората позиция.

При победа днес срещу Елче "лос бланкос" ще изравнят по точки Реал Сосиедад, който е с мач повече и по-лоша голова разлика. Лошите новини за Карло Анчелоти са, че за днешната среща няма да може да разчита на голмайстора Карим Бензема, както и Гарет Бейл, Федерико Валверде, Иско и Дани Себайос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички