Барсeлона загря за Ел Класико с разгром над тоталния аутсайдер (ВИДЕО+СНИМКИ)


Барсeлона загря за Ел Класико с разгром над тоталния аутсайдер (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

5284 0

Барселона се разправи с тоталния аутсайдер Елче в среща от 27-ия кръг на Ла Лига. Каталунците разбиха домакините само с 4:0 и дръпнаха с общо 15 точки на върха в класирането.

Така „блаугранас“ загряха за Ел Класико идната сряда с разгром над последния в класирането. Тогава хората на Шави приемат Реал Мадрид в полуфинал-реванш в турнира за Купата на Краля.

С този успех серията на Барса срещу Елче без поражение набъбна до 21 поредни мача. Вратарят на гостите Тер Стеген пък за 20-ти път от началото на сезона запази мрежата си суха.

Кошницата на вратаря Едгар Бадия напълниха Роберт Левандовски на два пъти (20 и 66), а по едно попадение добавиха Ансу Фати (56) и Феран Торес ( 70). Сметката на полския голмайстор на "блаугранас" набъбна до 17 гола от началото на шампионата.

Така Барса направи нова решителна крачка към шампионската титла. Каталунците вече са с актив от 71 точки, с цели 15 повече от преследвача Реал Мадрид. Елче пък е на дъното със скромните 13 пункта и оцеляването изглежда "Мисия невъзможна".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят стартира доста любопитно, след като домакините влязоха агресивно в него. Още във 2-ата минута . Педро Бигас засече центриране и стреля с глава, но не уцели рамките на вратата на Тер Стеген.

Постепенно каталунците овладяха топката и започваха да я разиграват по типичния за тях начин. В първите 10-на минути обаче те не стигнаха до чисто голово положение. Притежанието на кълбото беше на 26:74% в полза на гостите.

ГОООЛ! Барселона откри резултата с първия си точен удар в 20-ата минута. Топката се озова у Араухо след центриране в пеналта. Той върна кълбото към точката на дузпата, където Роберт Левандовски стреля с десния крак в левия ъгъл – 0:1. Попадението е 16-то за поляка в Ла Лига.

Video edited on Kapwing

В 27-ата минута  Левандовски пробва шут от дъгата на пеналта, но той бе блокиран. Четвърт час по-късно полякът се размина с отбелязването на на втори гол. Феран Торес го намери отлично, но той не съумя да стреля точно и да вкара.

Точно преди почивката и Жул Кунде профука отлична възможност. Защитникът получи кълбото в пеналта, но бранител на домакините блокира шута му.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта домакините не се предадоха. В началните минути те отново се опитваха да атакуват вратата на Барса.

В 52-ата минута Елче имаше отлична възможност да изравни. Хосе Кармона бе изведен зад гърба на защитниците на Барселона и остана очи в очи с вратаря Тер Стеген. При навлизането си в пеналта обаче той се контузи и падна тревата.

ГОООЛ! Ансу Фати удвои преднината на гостите в 56-ата минута. Той напредна от центъра и матира вратаря с шут от дъгата на пеналта – 0:2

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Роберт Левандовски заби втория си гол в срещата в 66-ата минута. Гави открадна топката в центъра и пусна към поляка. Лева напредна и шутира във вратата на Едгар Бадия – 0:3. Това е 17-ото му попадение в шампионата.

ГОООЛ! Феран Торес направи 4:0 за Барса в 70-ата минута. Левандовски го намери с прехвърлящ пас и испанецът прати топката в мрежата.

Video edited on Kapwing

В 85-ата минута Фидел от домакините уцели напречната греда. До края на мача Тер Стеген извади своите още веднъж и запази мрежата си суха за 20-ти път началото на сезона.

СЪСТАВИ

Елче: Бадия, Паласиос, Бигас, Бланко, Клерк, Кармона, Маскарел, Гамбау, Фидел, Тете, Мия

Барселона: Тер Щеген, Алба, Алонсо, Кунде, Араухо, Гави, Гарсия, Роберто, Фати, Торес, Левандовски

ПРЕДИ МАЧА

Елче е абсолютният аутсайдер в испанския шампионат през този сезон. Тимът има само две победи от началото на кампанията. Втората от тях дойде преди 3 кръга, когато спечели с 1:0 при визитата си на Майорка. Преди паузата Елче загуби с 0:2 като гост от Реал Сосиедад.

Барселона води убедително в класирането. Точно преди паузата заради националните отбори възпитаниците на Шави Ернандес триумфираха в Ел Класико, побеждавайки с 2:1 Реал Мадрид на „Камп Ноу“. Така каталунците дръпнаха с цели 12 точки пред „кралете“.

Барселона доминира тотално в сблъсъците с Елче. За последно домакините спечелиха точка срещу "блаугранас" през 2014 година, когато на своя стадион устискаха 0:0.

Само след няколко дни обаче предстои ново Ел Класико. Барса и Реал ще излязат в полуфинал – реванш в турнира за Купата на Краля. Именно този факт и евентуалният елемент на подценяване дава известни шансове на Елче да направи сензация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички