12 кръга до края на сезона в Ла Лига: Барса или Реал има по-трудна програма?


12 кръга до края на сезона в Ла Лига: Барса или Реал има по-трудна програма?
Снимка: Getty Images

3055 0

На двата водещи отбора в Испания - Реал Мадрид и Барселона, им остава да изиграят по още 12 мача до края на настоящия сезон в Ла Лига. Каталунците са лидер в класирането с преднина от 12 точки пред "белите" след 26 изиграни мача досега.

Статистическият портал "Opta" анализира календара на двата колоса до края, за да определи кой от тях има по-лесна програма до завършването на кампанията в шампионата. Оказа се, че е трудно графикът на някой от съперниците да се определи за лесен.

"Opta" стига до интересното заключение, че най-близка до това определение е програмата на Атлетико (Мадрид), който дори има шанс до края да излезе на второ място в Ла Лига. Реал Мадрид пък е тимът с по-трудни предстоящи съперници, заради което настигането на "блаугранас" изглежда все по-невъзможно.

Барселона тази вечер играе с Елче като гост, а след това има мачове с Жирона, Хетафе, Атлетико (Мадрид), Райо Валекано, Бетис, Осасуна, Еспаньол, Реал Сосиедад, Валядолид, Майорка и Селта.

Мадридският колос утре посреща Валядолид, а нататък го чакат мачове с Виляреал, Кадис, Селта, Жирона, Алмерия, Реал Сосиедад, Хетафе, Валенсия, Райо Валекано, Севиля и Атлетик (Билбао). Скоро Реал играе с Барселона и за Купата на Краля, ето какъв удар понесе грандът преди реванша

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички