Барселона не успя да победи и Валенсия в Ла Лига, Меси изпусна дузпа


Барселона не успя да победи и Валенсия в Ла Лига, Меси изпусна дузпа
Снимка: Getty Images/Guliver

4199 0

Барселона и Валенсия не успяха да се победят в дербито на кръга от испанската Ла Лига. Двата тима изиграха зрелищен двубой, в който и двете страни можеха да се поздравят с победата, но направиха твърде много пропуски.

Резултатът бе открит от "прилепите" през първата част, въпреки че почти не играеха с топката. Меси изравни в самия край на полувремето, като секунди преди това изпусна дузпа. През втората част каталунците осъществиха пълния обрат чрез красив ножичен изстрел на Араухо, но равенството отново бе възстановено след попадение на Макси Гомес.

Голът за Лионел Меси бе исторически, тъй като с него подобри феноменално постижение на Пеле! Въпреки това, той не бе достатъчен за триумфа. Така Барселона остава на 5-а позиция с 21 точки от 13 мача, като хипотетично каталунците могат да бъдат изпреварени от Севиля. Валенсия остава на 12-о място с 15 точки от 14 мача и продължава трудно да печели 3-те точки през този сезон.

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Дест, Мингеса, Араухо, Алба, Бускетс, Гризман, Педри, Коутиньо, Брейтуейт, Меси, Гомес, Гедеш

Валенсия: Доменек, Гая, Диакаби, Габриел, Вас, Черишев, Рачич, Солер, Мусах, Гомес, Гедеш

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

52' - 2:1! Централният бранител Роналд Араухо осъществява пълния обрат след красивен ножичен удар в наказателното поле. Бранителят завърши продължителна атака на своя отбор с красив изстрел.

След куп пропуснати страхотни възможности и за двата отбора, Валенсия успява да изравни резултата. 69' - 2:2! Страхотно включване на Гая в атака и той получи топката в наказателното поле на Барселона. Той отклони към Макси Гомес с прецизно подаване. Гомес изпревари своя пазач и чукна топката във вратата на каталунците.

След изравнителното попадение "блаугранас" отново наложи сериозен контрол върху двубоя, но 10-ина минути преди края все още резултатът бе равен. С пропуски се отличиха Антоан Гризман, Филипе Коутиньо и Лионел Меси.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

През първата половина от първата част на терена се наблюдаваше едно и също. Барселона контролираше топката много повече, но не намираше отговор, за да преодолее добре групираната отбрана на противника. Валенсия пък опитваше при всяка удобна възможност да контраатакува.

Около 25-ата минута защитата на каталунците се сриваше и правеше изключително груби и непредизвикани грешки. Това се случи на 4-5 пъти в рамките само на минути. Това доведе до невероятно спасяване на Тер Щеген в 28-ата минута. 

29' - 0:1! След изпълнението на ъгловия удар обаче "прилепите" стигнаха до попадение. Диакаби бе изпуснат от Антоан Гризман в наказателното поле и успя да стигна до центрирането, за да не остави шансове на Тер Щеген. В самия край на полувремето - 45-ата минута, Валенсия бе много близо до това да удвои своя аванс в резултата, но Тер Щеген спаси своя отбор с впечатляваща намеса.

В последните секунди от частта Гризман усети леко докосване по гърба от Гая и се строполи в наказателното поле на Валенсия. Съдията отсъди дузпа, а Лионел Меси се нае с изпълнението. Аржентинецът обаче пропусна дузпата.

45+4' - 1:1! След изпуснатата дузпа обаче центриране на Алба стигна до Меси, който засече с глава от непосредствена дистанция. Останаха съмнения за засада, но такава не бе отсъдена.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В миналия кръг Барселона победи трудно временния лидер Реал Сосиедад и се доближи до върха, изкачвайки се до 5-ото място с актив от 20 точки. Лидер обаче остава Атлетико Мадрид с 26 пункта, който е и с мач по-малко от каталунците. Валенсия пък започна още по-колебливо кампанията и в момента заема 13-о място с едва 14 точки.

За днешната среща Роналд Куман няма да може да разчита на трима контузени играчи: Ансу Фати, Сержи Роберто и Жерар Пике. Усман Дембеле пък е под въпрос за двубоя. За Валенсия отсъстват трима играчи: Кевин Гамейро, Тони Лато и бившият вратар на Барса Яспер Силесен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички