Гол в 90' избави Барселона от тотален резил на "Камп Ноу"


Гол в 90' избави Барселона от тотален резил на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images

5542 0

Испанският колос Барселона избегна загуба от Гранада след късен гол, довел до равенство 1:1 в последна среща от 5-ия кръг на испанската Ла Лига. Каталунците бяха напът да регистрират загуба от Гранада на "Камп Ноу", но попадение на вдъхновения Роналд Араухо в 90-ата минута им донесе точка от срещата.

След само две минути игра Гранада поведе на "Камп Ноу". Серхио Ескудеро проби отляво в наказателното поле, откъдето центрира към далечната греда. На точното място се озова Домингош Дуарте, който засече с глава и прати топката в мрежата на каталунците - 0:1!

Малко по-късно футболист на Барса се сгромоляса в наказателното поле на Гранада, но съдията остави играта да продължи. В следващите минути каталунците опитваха да пробият отбраната на съперника, но без особен резултат. Единствено удар на Сержи Роберто в гредата се оказа по-сериозна заплаха за вратата на гостите.

В 43-ата минута Мончу стреля към вратата на Барса от отлична позиция, но Тер Щеген се намеси. Две минути по-късно Роналд Араухо стреля опасно към вратата на Гранада, но вратарят на гоститие Машимиано се намеси.

След почивката отново Араухо беше най-активният играч на Барса на терена. В 56-ата минута отново той си осигури стрелкова позиция в наказателното поле на гостите, но ударът му не намери целта. Три минути по-късно Мемфис Депай застраши вратата на Гранада, но Машимиано спаси.

В 80-ата минута Барселона имаше страхотен шанс да изравни резултата, но не успя да го оползотвори. След центриране от корнер топката беше отклонена към Люк де Йонг, който от непосредствена близост стреля с глава, но не успя да уцели рамките на вратата.

В края на срещата Роналд Араухо падна в наказателното поле на Гранада след съприкосновение с противников играч, претендирайки за дузпа. Играчите на Гранада побързаха да го изправят, а това доведе до конфронтация между футболистите на двата отбора. Съдията набързо раздаде няколко жълти картона.

В 90-ата минута Барселона все пак стигна до изравнителен гол, а той дойде от най-активния им футболист на терена за вечерта - Роналд Араухо. Крайният бранител първо успя да се пребори за висока топка, а след това получи центриране в непосредствена близост до вратата, което засече с глава и реализира - 1:1!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Араухо, Дест, Ерик Гарсия, Балде, Бускетс, Роберто, Де Йонг, Коутиньо, Демир, Депай

Гранада: Машимиано, Ескудеро, Абрам, Дуарте, Куини, Мия, Етеки, Мончу, Молина, Мачис, Пуертас 

ПРЕДИ МАЧА

Каталунците изиграха 3 срещи от началото на кампанията и взеха три точки в две от тях - 4:2 срещу Реал Сосиедад и 2:1 срещу Хетафе. Те имат 7 т. в актива си, като равенството дойде при гостуването на Атлетик Билбао!

Гостите от Гранада пък са с едва две точки след четири изиграни срещи - 0:0 и 1:1 срещу Виляреал и Валенсия в първите 2 кръга, последвани от две загуби - 0:4 от Райо Валекано и 1:2 от Реал Бетис!

За последно двата тима играха един срещу друг на 29 април в мач от 33-ия кръг на Ла Лига. Тогава Гранада си тръгна с трите точки от "Ноу Камп", побеждавайки Барса с 2:1.

В днешната среща Роналд Куман вероятно няма да може да разчита на контузените Жорди Алба и Серхи Роберто, а в лазарета остават Педри, Брейтуейт, Дембеле и Агуеро. Коутиньо все пак се завърна на терена срещу Байерн Мюнхен, така че днес може би ще получи още игрови минути след дългото си отсъствие заради травма на коляното.

Гранада няма особени проблеми в своите редици и единствено защитникът Нейдер Лосано продължава да лекува контузия.

Букмейкърите определят за абсолютен фаворит Барселона - победата им е оценена на 1.25, равенството в мача на 6.00, а евентуална тяхна загуба - на 11.00 коефициент...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички