Разкриха клаузи в договора на Роналд Куман, които спират Жоан Лапорта да го уволни от Барселона


Разкриха клаузи в договора на Роналд Куман, които спират Жоан Лапорта да го уволни от Барселона
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1373 0

Напоследък все по-често медиите в Европа говорят, че старши треньорът на Барселона Роналд Куман ще бъде уволнен, след като под негово ръководство не се забелязва никакъв напредък нито по отношение на резултатите, нито по отношение на играта на тима.

Изданието "Esport3" излезе с информация в днешния ден, че в договора на нидерландеца с каталунците има специални клаузи, които вероятно спират президента Жоан Лапорта от това да уволни Куман!

Както се знае, Роналд Куман е треньор на Барселона от август 2020 г. и в момента тече втората година от неговия контракт. Според "Esport3" обаче, ако наставникът не остане за трети сезон в Каталуния, клубът е длъжен да му заплати 6 милиона евро...

Тази клауза е била заложена в договора му още при воденето на преговори между страните и е целяла Куман по-лесно да склони да напусне националния отбор на "лалетата" и да приеме офертата на Барселона.

Освен това, ако Жоан Лапорта реши да уволни Куман още преди края на сезон 2021/22, клубът ще се принуди да му плати неустойка от порядъка на 13-14 милиона евро, което с оглед на влошеното финансово състояние, не би било мъдро решение!

През миналата седмица, след безличната игра на тима срещу Байерн Мюнхен, Лапорта и Куман бяха провели спешна среща - подробности четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички