Куман посочи два недостатъка в тима на Барселона


Куман посочи два недостатъка в тима на Барселона
Снимка: Gulliver/GettyImages

1474 0

Селекционерът на националния отбор на Холандия Роналд Куман даде интервю за ‘Sport’, в което коментира настоящия тим на Барселона и посочи два недостатъка в него. Холандецът сподели, че каталунците се затрудняват с това, да запазят темпото на игра за 90 минути, като добави и че те вече не доминират в мачовете, както го правеха през последните години.

„Първият проблем е интензивното темпо. Днешните топ тимове играят на много високо ниво през всичките 90 минути. Барса се затруднява да задържи това темпо. Видяхме в мача срещу Ливърпул миналата година и срещу Атлетико Мадрид в срещата за Суперкупата на Испания. Барселона доминираше 80 минути, но в последните 10 Атлетико бе по-свежият тим и заслужено спечели. Вторият проблем е, че те не доминират в срещите си, както го правеха в предните години. Барса трябва да си върне своята идентичност, това е част от тяхното ДНК. Те винаги имат контрол, но трябва и да са ефективни“, заяви Роналд Куман.

Холандският треньор е свързван с треньорското място на „Камп Ноу“ в близко бъдеще и има клауза в договора си, която му позволява да напусне холандския национален отбор, ако реши да води Барселона. Той сподели, че мечтата му е да води каталунците, но ще остане начело на „лалетата“ поне до Евро 2021. А ето от кой футболист на Аякс се интересува Барселона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички