ВИДЕО: 10 години от гениалния триумф на Моуриньо в Шампионска лига, след който пощуря от радост на "Камп Ноу"


ВИДЕО: 10 години от гениалния триумф на Моуриньо в Шампионска лига, след който пощуря от радост на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images / Guliver

2096 0

Точно 10 години се навършват днес (28.04) от онзи знаменит триумф на Жозе Моуриньо с Интер в Шампионска лига над един от най-добрите отбори в цялата история на футбола - Барселона на Пеп Гуардиола. Тогава португалецът пощурява от радост след отстраняването на каталунците насред "Камп Ноу".

Като домакини Барселона побеждават "нерадзурите" с 1:0, но това се оказва недостатъчно, тъй като в първия двубой са допуснали поражение с 1:3 на "Джузепе Меаца". Интер се брани храбро през целия втори двубой и успява да допусне само 1 попадение въпреки непрестанните атаки на силния противников тим.

След последния съдийски сигнал абсолютно всички от "нерадзурите" пощуряват от радост. Това в най-голяма степен важи за Жозе Моуриньо, като дори стражът на Барселона Виктор Валдес се опитва да охлади страстите му. В крайна сметка на "Камп Ноу" се включват пръскачките и целта е постигната - всички се разотиват, но партито продължава в съблекалнята. Това е безспорно един от най-великите моменти в треньорската кариера на Моуриньо. А отново на тази дата (28.04), но преди 30 години - Ливърпул спечели последната си титла преди точно 30 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички