Христо Стоичков: Моуриньо беше голям приятел и треньор в Барселона


Христо Стоичков: Моуриньо беше голям приятел и треньор в Барселона

8976 0

Бившият нападател на Барселона Христо Стоичков се изказа доста ласкаво за Жозе Моуриньо и съвместната им работа на "Камп Ноу". Според него португалецът е вършил страхотна работа в испанския клуб, когато бе асистент на Боби Робсън.

"Той дойде в Барселона и беше Жозе. Някои мислеха, че той е преводач, но това беше грешка. Той работеше на терена и знаеше всичко. Той беше наш треньор и отличен приятел", сподели Стоичков пред португалския Record.

През 1996 г. Боби Робсън пристигна в Барселона с младия и никому непознат Жозе Моуриньо Стоичков, който тогава бе играч на испанския гранд, е останал впечатлен от работата на португалеца. През 2000 година Специалния напуска Барселона и има предложение отново да е помощник на Боби Робсън в Нюкасъл, но решава да поеме Бенфика.

А след това започва и успешната кариера на Моуриньо, като с Порто и Интер печели Шампионска лига. Прекарва три години в големия съперник на Барса - Реал Мадрид, където печели всички домашни купи и е ред любимците на президента Флорентино Перес. Наскоро пък Христо Стоичков даде своето мнение дали Ла Лига трябва да се поднови - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички