Куман: Меси е фаворит за "Златната топка"


Куман: Меси е фаворит за "Златната топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

1686 0

Треньорът на Барселона Роналд Куман отбеляза, че счита Лионел Меси за основен претендент за "Златната топка". В момента аржентинецът се води без отбор, тъй като контрактът му с каталунците изтече и не е подновен. Въпреки това има информации, че Меси ще поднови договора си с Барселона до 2026 година.

"Меси е много важен, той е капитан и пример за всички. Отбеляза много голове миналия сезон, въпреки тежкия старт на първенството. Лионел наистина се стремеше да спечели Копа Америка, тъй като той е най-добрият играч в света и е свикнал да побеждава. Лео Меси е фаворит в борбата за "Златната топка". Той е главен претендент за наградата", заяви Куман, цитиран от Marca.

През миналия сезон Меси взе участие в 35 мача от испанския шампионат, в които вкара 30 гола и асистира за 11. Той също така записа в актива си пет гола и две асистенции в шест срещи от Шампионска лига. 

Роналд Куман говори и за четирите нови попълнения в Барселона - Серхио Агуеро, Мемфис Депай, Ерик Гарсия и Емерсон (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички