Байерн Мюнхен иска да вземе под наем десен бек от Барселона


Байерн Мюнхен иска да вземе под наем десен бек от Барселона
Снимка: Getty Images/ колаж: SportLive

2988 0

През това лято Барселона привлече десния бек от Реал Бетис Емерсон и на "Ноу камп" вече имат трима защитници на тази позиция. 

Германският колос Байерн Мюнхен следи отблизо ситуацията и според "RAC 1" ще се опита да вземе един измежду Сержиньо Дест и Сержи Роберто, но не за постоянно, а само под наем за един сезон.

На този пост баварците разполагат само с бързака Алфонсо Дейвис и очевидно Юлиян Нагелсман желае да си осигури още една опция, имайки предвид дългия сезон, който предстои в клубния футбол.

20-годишният Сержиньо Дест пристигна в Барса от Аякс и през сезон 2020/21 записа 41 мача за тима във всички турнири, реализирайки 3 гола, а веднъж се отчете и с асистенция.

29-годишният Сержи Роберто пък е играл единствено за Барселона в кариерата си, но през голяма част от последната кампания отсъстваше заради контузии. Той е натрупал 304 мача с екипа на "блаугранас", а в тях е записал 10 попадения и 36 асистенции!

А как се справи Нагелсман при неофициалния си дебют начело на Байерн - разберете тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички