Кои ще бъдат главните цели пред Лионел Меси, преди да се откаже от футбола?


Кои ще бъдат главните цели пред Лионел Меси, преди да се откаже от футбола?
Снимка: Getty Images/Gulliver

11235 0

След като спечели турнира Копа Америка, Лионел Меси най-вероятно ще подпише нов договор с Барселона, който ще е за срок от 5 години (до 2026-та) и по този начин клубът ще може да си отдъхне спокойно.

Гениалният №10 от своя страта пък ще може да се съсредоточи върху това да спечели още няколко трофея с каталунците, преди да окачи бутонките на стената или да премине в САЩ, където да завърши кариерата си в Мейджър Лийг Сокър (МLS).

Какви ще бъдат главните цели на Меси преди да се пенсионира?

Едва ли има нещо друго, което Лео иска да спечели повече, отколкото световна титла с Аржентина и още някоя Шампионска лига с Барселона.

Спечелването на Копа Америка временно ще утоли жаждата му за големи успехи с "гаучосите", но в дългосрочен план още повече ще засили "глада" му за триумф на Световното първенство в Катар през декември 2022 година.

Междувременно, Жоан Лапорта прави всичко по силите си, за да доведе класни играчи на "Ноу камп" и по този начин да удовлетвори едно от главните желания на Меси - да бъде заобиколен от можещи и знаещи футболисти, с които да успее да спечели "Ушатата" купа поне още веднъж.

Най-дълго играещият футболист на Барселона 

Ако подпише нов контракт с клуба, сезон 2021/22 ще бъде под №18 за Лионел Меси с Барселона и въпреки че е подобрил голяма част от рекордите на Шави, пред Бълхата има още едно последно стъпало!

Легендарният полузащитник е изиграл общо 151 мача за клуба в Шампионска лига, докато Меси за момента е спрял на "кота 149". 

Най-титулуван играч

На 34 години аржентинецът е спечелил общо 38 трофея в своята кариера, но ще трябва да се постарае още повече, ако иска да настигне своя приятел Дани Алвеш (44) и да го измести от първото място.

Що се отнася до клубните отличия, пред Меси (35) е само легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс, който е спечелил 36 трофея с екипа на "червените дяволи".

ГОЛОВЕ

Ако Меси продължи да се разписва с темпото от предходните сезони, още през следващата кампания ще отбележи своя гол №500 в Ла Лига. Засега той е спрял на 473!

Що се касае да попаденията във всички надпревари, Лионел Меси трябва да вкара топката във вратата още 33 пъти, за да запише гол №800 в своята кариера.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички