Криза на "Бернабеу"? Реал с притеснителни показатели срещу Майорка и последната седмица


Криза на "Бернабеу"? Реал с притеснителни показатели срещу Майорка и последната седмица
Снимка: Getty Images

1742 0

Тъмни облаци са надвиснали над шампиона на Испания Реал Мадрид. Снощи тимът загуби от Майорка в мач от 20-ия кръг на Ла Лига и допусна Барселона да им "избяга" на върха с цели 8 точки.

Няколко от статистическите показатели на "Кралския клуб" в този двубой показват или потвърждават, че той се намира в криза. Отборът на Карло Анчелоти има само една победа в последните си 3 мача в първенството на Испания.

"Белите" спечелиха само срещу Валенсия, преди което направиха нулево равенство с Реал Сосиедад. те имат спечелени 4 точки от 9 възможни в този период.

Срещу Майорка мадридският гранд е нанесъл само един точен удар към съперниковата врата. Общо "кралете" са стреляли 20 пъти, но единственият им точен удар е нереализираната дузпа. Домакините пък са нанесли общо 4 удара, само един от тях е бил точен и им донесе успеха.

Трябва да се отбележи и че грандът на Испания не е успял да реализира 6 от последните 12 дузпи, които е получил в Ла Лига. Пропускът срещу Майорка беше дело на Марко Асенсио. Преди това пропуск от бялата точка в предишни мачове регистрираха 4 пъти Карим Бензема и веднъж Еден Азар. А ето как Барселона подразни Реал след загубата им вчера. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички