Край на сагата: Барселона и Брайтън се договориха за наема на Ансу Фати


Край на сагата: Барселона и Брайтън се договориха за наема на Ансу Фати
Снимка: Getty Images

3491 0

Въпросителните около бъдещето на Ансу Фати в Барселона приключиха! Младият испански талант ще продължи кариерата си във Висшата лига, играейки в отбора на Брайтън под наем, твърди Фабрицио Романо, който добави към поста в социалните мрежи и марковата си фраза "Here we go" - сигурен знак, че сделката е факт.

Сделката между двата тима

Каталунците са постигнали съгласие за трансфер с "чайките" вчера (30 август). Фати ще заиграе за тима на Роберто Де Зерби и ще остане на "Амекс" за период от 1 година (до края на сезон 2023/24).

В изготвения договор между двата клуба няма клауза за постоянно откупуване. Брайтън ще покрие по-голямата част от заплатата на Фати, а той ще пътува до Острова, за да мине прегледите днес (31 август).

Ансу Фати не беше налаган в стартовите 11 от Шави и рядко получаваше желаното игрово време. Мнозина вярват, че подобен трансфер ще се отрази добре на кариерата му, тъй като Роберто Де Зерби умее да работи с талантливи футболисти.

Фати се присъединява към имена като Жоао Педро, Джеймс Милнър, Махмуд Дауд и Карлос Балеба като най-новите футболисти на "Амекс", които бяха привлечени през настоящия летен трансферен прозорец. Барселона пък уреди още един наем, пращайки футболист във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички