Президентът на Барселона се готви да даде лични средства, за да регистрира играчи


Президентът на Барселона се готви да даде лични средства, за да регистрира играчи
Снимка: Getty Images

2341 0

Барселона гледа към хаотичния край на трансферния прозорец, като бъдещите им сделки в момента са парализирани от досегашните им неуспешни опити да се вместят в лимита на заплатите си.

След напускането на Усман Дембеле, Барселона все още не е направил подпис или продажба на първи отбор. Защитникът на Манчестър Сити Жоао Кансело се очаква да се присъедини към клуба, докато хора като Клемент Ленгле пък се очаква да тръгнат по обратния път. Всъщност президентът Джоан Лапорта обеща още едно или две подписвания.

Барселона препродаде 29,5% от правата на "Barca Vision" преди по-малко от месец, което трябваше да реши проблемите им с паричния поток. И все пак сделката им с "Либеро", на обща стойност 120 милиона евро, тепърва ще носи очакваните резултати. Въпреки че германският инвестиционен фонд е дал 20 милиона евро от дължимите 60 милиона евро преди края на трансферния прозорец, поне според първоначалните доклади, те все още чакат остатъка от тази сума.

Sport твърди, че минимум 20 милиона евро трябва да пристигнат в сметките на Барселона и да бъдат насочени незабавно към регистриране на Иниго Мартинес и Инаки Пеня, които все още не могат да играят този сезон. С Мартинес дори може да се наложи да отиде под наем, ако не може да бъде регистриран,

Лапорта може да бъде принуден да използва личните си финанси, за да регистрират тези играчи. Миналото лято те предоставиха банкова гаранция от около 11 милиона евро, за да гарантират, че Жул Кунде ще може да играе миналото лято. Членовете на съвета могат да вложат свои собствени активи, за да намалят финансовите проблеми, ако очакват приходи, но носят отговорност, ако не пристигнат.

Ако средствата от "Либеро" не пристигнат, Лапорта и компания, на този етап може да се присъединят и други членове на борда, може да се наложи да опитат банкова гаранция от 30 милиона евро. Съвсем наскоро Левандовски се оплака, че не получава достатъчно помощ в атака, нещо, което може да промени с нови играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички