Хавиер Тебас: Реал Мадрид може да вземе и Мбапе, и Холанд, а ПСЖ прецаква футбола


Хавиер Тебас: Реал Мадрид може да вземе и Мбапе, и Холанд, а ПСЖ прецаква футбола
Снимка: Getty Images

2851 0

Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че Реал Мадрид има пари да привлече както Килиан Мбапе, така и Ерлинг Холанд.

"Мадрид продаде играчи за 200 милиона евро. Те имат пари, за да подпишат едновременно с Мбапе и Холанд", заяви Тебас, цитиран от "Sport.еs". 

Не става ясно обаче кои точно трансфери визира Тебас, тъй като Реал Мадрид спечели не повече от 80-90 милиона евро от продажбата на Рафаел Варан и Мартин Йодегор, както и от наема на Брахим Диас в Милан.

"Те не са загубили пари и на всичкото отгоре са продали добре. Това, което не е разбираемо, е, че клуб като ПСЖ, който е на загуба от 400 млн. за годината, плаща 500 милиона на сезон за заплати и може да си позволи да отхвърли офертите за Мбапе", продължи той.

"Правилата за финансов контрол се провалят във Франция и нанасят щети на европейския пазар. Системата на УЕФА е грешна".

"Те предпочитат да спечелят Шампионската лига и да имат милиони загуби. По този начин ще направят феновете щастливи, защото са спечелили Шампионската лига, но ти прецакваш футбола. Това е много опасно!", предупреди Хавиер Тебас.

Относно Барселона пък президентът на Ла Лига каза следното:

"Важното е не дългът, който имат, а способността им да го върнат. Приходите им бяха един милиард евро. Съотношението (б.р. - приходи/дълг) им е едно към едно, по-добро от 70 процента от отборите в Европа, по-добро от това на ПСЖ и отбори във Висшата лига".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички