Кой е Валентин Кастелянос? Скромното момче, което собственоръчно разби Реал Мадрид


Кой е Валентин Кастелянос? Скромното момче, което собственоръчно разби Реал Мадрид
Снимка: GettyImages

5320 0

Играчът на Жирона - Валентин Кастелянос, изживя вечер, която ще помни цял живот. Аржентинският нападател реализира цели 4 гола срещу не кой да е, а Реал Мадрид на Карло Анчелоти за шокиращ успех с 4:2 на своя тим.

Мач за историята

24-годишният състезател се превърна в единствения футболист, вкарал 4 попадения на "Кралския клуб" от 2013-та година, когато това стори Роберт Левандовски. Тогава полякът бележи на 4 пъти за победата с 4:1 на тогавашния си отбор Борусия Дортмунд в първия полуфинален двубой от Шампионска лига между двата тима.

В Ла Лига пък това се случи преди цели 76 години. Такова постижение постигна Естебан Ечевария от Овиедо.

Кой е Валентин Кастелянос?

Кастелянос е в испанския тим под наем от американския Ню Йорк Сити. Той бе от ключова роля за класирането на Жирона в елита и силния сезон, който отборът изиграва, заемайки 9-ата позиция в класирането. Той е и голмайстор на тима през кампанията с 12 попадения и 1 асистенция.

Кастелянос започва своята кариера в първия ешелон на футбола в Чили, бранейки цветовете на местния Универсидад де Чили. По-късно, през 2018 г. той е отдаден под наем на Ню Йорк Сити преди да бъде привлечен официално още следващия сезон.

Той завършва кампанията с наградата "Златна обувка" на МЛС за сезон 2021/22 г., отбелязвайки 19 гола. Той вкарва и във всичките плейофни срещи на тима за Купата на страната, която по-късно е в ръцете му.

Неговият рецитал срещу звездния състав на Карло Анчелоти остави "белия балет" и на цели 11 точки зад първия Барселона, който има и мач по-малко в актива си.

Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, отличи само 1 добър от целия си състав след поражението от Жирона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички