Скромни каталунци разнищиха Реал, аржентинец им бутна 4 гола в исторически мач


Скромни каталунци разнищиха Реал, аржентинец им бутна 4 гола в исторически мач
Снимка: Getty Images

5312 0

Испанският шампион Реал Мадрид преживя най-тежката си загуба през сезона дотук в гостуването на Жирона от 31-ия кръг на Ла Лига. "Белия балет" отнесе поражение с 2:4 от по-скромния каталунски тим, а с 4 попадения във вратата на Андрий Лунин се отчете аржентинският нападател Валентин Кастеянос.

24-годишният южноамериканец, който играе в испанския тим под наем от Ню Йорк Сити, беше точен в 12', 24', 46' и 62'. За гостите отбелязаха Винисиус Жуниор в 34', след асистенция на Асенсио, и Лукас Васкес в 85'. При втория гол за "кралете" бразилецът асистира.

Така Реал изостава с 11 точки от лидера Барселона, но е и с мач повече. Успехът, освен престиж, донесе на Жирона скок с 2 места в класирането и те вече са девети в Ла Лига.

Ето как се разви мачът:

ПЪРВO ПОЛУВРЕМЕ

Реал си създаде възможност за отбелязване още в 30-ата секунда на мача. Лука Модрич намери Родриго в близост до голлинията и нападателят опита да отиграе с пета, но защитник на домакините осуети опита му за гол. Пет минути по-късно Валверде пробва изстрел от дистанция, който едва не се превърна в попадение, но Гасанига спаси.

ГОЛ! Жирона изненадващо поведе в 12-ата минута - след хубава атака и не добри действия на "белите" в защита топката бе доставена на главата на Кастеяно и той с едно движение преодоля Андрий Лунин за 1:0.

В 23' Винисиус осъществи страхотен пробив отляво и потърси Родриго, който обаче не успя да нанесе добър удар и стреля над вратата. Секунди след това Жирона стигна до втори гол. И отново Кастеянос наказва - "деветката" тръгна в солова контраатака, а Милитао не успя да се справи с него и му позволи да нанесе удар отблизо, пращайки топката за втори път в мрежата на Лунин за 12 минути - 2:0!

Няколко минути по-късно "белите" показаха още неочаквани действия в отбрана - Милитао и Начо се сблъскаха в близост до наказателното поле, което позволи на Виктор Циганков да стреля, но доста неточно.

ГОЛ! Десет минути след инкасирания втори гол мадридският колос успя да върне едно попадение. След добра атака Асенсио показа отличен поглед върху терена и центрира, Винисиус насочи ниско с глава и успя да преодолее Гасанига за 1:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Само секунди след старта на второто полувреме Жирона успя да възстанови преднината си от 2 гола в мача. Ян Коуто потърси Валентин Кастеянос в наказателното поле, топката премина покрай четирима футболисти в бяло, преди да стигне до нападателя, а неговият изстрел ниско по тревата доведе до хеттрик за него в мача.

В 52' Карло Анчелоти предприе първата си смяна в мача - той пусна в игра Едуардо Камавинга на мястото на Начо. 

ГОЛ! В 62' Реал Мадрид беше поставен в нокаут - и отново аржентинецът Кастеянос наказва актуалния испански шампион. Топката бе центрирана от Арнау към него след статично положение и той отигра безгрешно с глава, оставяйки Лунин зашеметен - 4:1, 4 гола за нападателя.

Десет минути по-късно героят на каталунския тим беше заменен под аплодисментите на "Монтиливи". На негово място на терена стъпи Кристиан Стуани. В 76' Жирона не беше далеч от петия гол във вратата на "кралете". Валери обаче, който замени Циганков минути по-рано, стреля встрани от лявата греда.

В 85' гостите стигнаха до второ попадение, дело на Лукас Васкес и с асистенция на Винисиус.

Стартови състави:

Жирона: Гасанига, Мигел, Арнау, Циганков, Кастеянос, Хуанпе, Рикелме, Ромеу, Коуто, Буено, Мартин

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Милитао, Начо, Кроос, Модрич, Асенсио, Валверде, Винисиус, Родриго, Рюдигер

ПРЕДИ МАЧА

"Белия балет" изостава на 11 точки от лидера в класирането Барселона, въпреки че в предишния кръг надви Селта. Днешният им съперник пък загуби от Валядолид с минималното 0:1.

Жирона не се бори за оцеляване, но е далеч и от зона "Европа". Каталунският тим заема единадесетата позиция във временното класиране за момента.

Като гост на този съперник мадридският колос загуби само веднъж - през сезон 2017/18. В останалите срещи постигна победи, дори много убедителни такива. Карло Анчелоти се надява и тази вечер да е така.

И двата тима имат кадрови проблеми - аут за Жирона са Рока, Гарсия, Ерера, Кебе и Тони. За Реал мача пропускат Алаба, Бензема, Камавинга, Менди и Себайос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички