"Всичко е заради парите": Тони Кроос с коментар за Саудитска Арабия, намеси и Кристиано Роналдо


"Всичко е заради парите": Тони Кроос с коментар за Саудитска Арабия, намеси и Кристиано Роналдо
Снимка: Getty Images

7636 0

Лидерът на Реал Мадрид - Тони Кроос, изрази своето собствено мнение по един от най-наболелите казуси в модерния футбол, а именно - решението на редица играчи да преминат в Саудитска Арабия и да продължат кариерата си там.

Мнението на Кроос

Говорейки за "Sports Illustrated", Кроос заяви, че прекомерно високите договори и заплати, предлагани на новите саудитски попълнения, са движещ фактор за трансферния отлив в Близкия Изток.

"Говори се, че там се играе амбициозен футбол, но всичко е заради парите. В крайна сметка, това е решение за пари и срещу футбола. Когато намесим пари, то става трудно за футбола, който всички познаваме и обичаме. Всеки сам трябва да вземе това решение", споделя опитният германец.

Разбира се, Тони Кроос намеси и своя бивш съотборник Кристиано Роналдо. Именно португалецът бе човека, който първи реши да премине в Саудитска Арабия и да започне тази своеобразна "революция".

"Кристиано Роналдо реши да го направи към края на кариерата си. Но става много трудно, когато играчи, които са в пика на силите си и имат качеството да играят за най-добрите клубове в Европа, решат да направят тези промени. Липсата на човешки права там е нещо, което би ми попречило да направя такава промяна", добави още Кроос.

Роналдо даде старта

За мнозина първенството на Саудитска Арабия вече се е превърнало във футболна сила. Примера на Роналдо бе последван от световни звезди като Неймар, Калиду Кулибали, Роберто Фирмино, Сергей Милинкович-Савич, Карим Бензема, Н'Голо Канте и още редица имена, които избраха да продължат да се състезават в Близкия Изток.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Причината, поради която Тони Кроос и Лука Модрич не играят редовно в Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички