Кои бяха най-големите грешки на Бартомеу в Барселона, довели до този край?


Кои бяха най-големите грешки на Бартомеу в Барселона, довели до този край?
Снимка: Gulliver/GettyImages

1533 0

Поредна страница в историята на Барселона бе прелистена, след като президентът Хосеп Мария Бартомеу подаде оставката си. Той заемаше тази си позиция от началото на 2014 година, когато наследи Сандро Росел. Кои обаче бяха най-големите грешки по времето на Бартомеу като президент на Барселона, които доведоха до този неизбежен край?

Доверието на Меси

Няма как да не се започне с това, още повече, че именно Бартомеу ще е сред главните виновници, ако гениалният аржентинец на завърши кариерата си на "Камп Ноу", а напусне като свободен агент през лятото на 2021 година.

Сагата "I3 Ventures"

Един от най-запомнящите се скандали в Барселона по времето на Бартомеу, което сериозно разклати доверието към него. Той наема гореспоменатата PR фирма чрез каталунците, за да пази себе си в социалните мрежи. Същевременно обаче в Испания усилено се твърдеше, че освен това, целта е била и да се нападат клубните легенди Карлес Пуйол, Шави и Лионел Меси чрез социалните мрежи.

"Ла Масия"

Популярната школа на "блаугранас" сякаш забуксува. При Гуардиола грабнакът бе от юноши на клуба и бяха постигнати най-големите успехи в историята, но с Бартомеу начело се акцентираше върху скъпите нови попълнения.

Неуважение към Йохан Кройф

Кройф е едно от най-големите имена в историята на клуба, но въпреки това така и не се срещнаха на живо с Бартомеу, който и с действията си не демонстрира уважение към именития нидерланец. За това признава и племенникът на Кройф, който обвинява Бартомеу, че е държал нидерландеца настрани от отбора.

Трансфери

Раздяла с Неймар, Дани Алвеш и Луис Суарес. Първият искаше да си тръгне и без това, но ако Бартомеу бе действал твърдо, то каталунците нямаше да се ощетени, оставайки без играч от подобна класа. Същевременно се привлякоха имена като Усман Дембеле, за когото бе дадена огромна сума (неоправдано), както и случаят с Мартин Брейтуейт и други подобни.

Заплатите

Барселона е един от най-заможните клубове в света, но вече бившият президент на каталунците съвсем изпусна юздите със заплатите. Седмични възнаграждения от този род за тези играчи: Иван Ракитич - 150 хлд. паунда, Артуро Видал - 165 хлд. паунда, Усман Дембеле - 220 хлд. паунда, Жан-Клер Тодибо - 184 хлд. паунда и т.н.

Назначаване на Кике Сетиен

Макар и да звучи твърде критично срещу наставника - това бе една от големите грешки на Бартомеу. Сетиен се превърна в първия от 2003 година насам наставник на тима, който не печели трофей. Освен това, ще остане в историята на клуба със срамното 2:8 от Байерн Мюнхен.

А как Барселона подразни Ювентус след победата в Шампионска лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички