Бартомеу шокира с признание: Барселона прие да участва в новата Суперлига


Бартомеу шокира с признание: Барселона прие да участва в новата Суперлига
Снимка: Getty Images/Guliver

1166 0

След като подаде оставка като президент на Барселона - Хосеп Мария Бартомеу направи доста изненадващо признание, което сериозно вълнува футболния свят. А именно, че каталунският клуб е приел идеята да се присъедини към предложената нова Европейска Суперлига.

По-рано Sky Sports информира, че Ливърпул и Манчестър Юнайтед водят преговори около перспективата за нов турнир, подкрепен от ФИФА, в който ще участват най-големите световни клубове.  Твърди се, че голяма част от клубовете в Англия, Франция, Германия, Италия и Испания са в преговори да станат членове на евентуална европейска Висша лига, подкрепена с 6 милиарда долара (4,6 милиарда британски лири) финансиране.

На практика този турнир може да замени Шампионска лига, тъй като ще има същия формат. "Мога да обявя невероятни новини. Вчера приехме офертата да участваме в бъдеща Европейска Супер Лига. Това би подсигурило бъдещата финансова рентабилност на клуба. Одобрихме и идеята за присъствие на бъдещо Клубно световно първенство", бе част от изказването на Бартомеу, след като обяви, че подава оставка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички