Ясно е кой ще е временният президент на Барселона


Ясно е кой ще е временният президент на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1037 0

Вече е ясно кой ще изпълнява временно длъжността президент на Барселона, след като Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка.  Това е директорът на икономическата комисия на каталунците Карлес Тускетс.

От клуба обявиха, че Тускетс ще оглавява нов временен борд на директорите, който ще се състои от общо седем души. Временно изпълняващото ръководство има същите функции като редовното, но може да взима само решения, които са "нужни и фундаментални за изпълняването на нормалната дейност на клуба и защитата на неговите интереси", се казва в съобщението от Барселона. Основната задача на временното ръководство ще е да организира избори за нов президент и ръководство в следващите три месеца.

До момента седем души са изявили намерението си да се кандидатират за президентския пост в Барселона, включително Жоан Лапорта, който заемаше поста от 2003 до 2010 година и под чието ръководство каталунците спечелиха Шампионската лига два пъти, както и Виктор Фонт, който обеща да доведе легендата на тима Шави Ернандес за треньор. А с какво признание шокира Бартомеу при напускането си - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички