Когато Меси е с топката, има само една инструкция към противника


Когато Меси е с топката, има само една инструкция към противника
Снимка: Guliver/GettyImages

2197 0

Отдавна е ясно, че един от сигурните начини Лионел Меси да бъде спрян е с нарушение. Липсата на фенове по трибуните обаче разкрива до каква степен съперникът е готов на всичко, само и само аржентинецът да не отбележи гол - нещо, което изумява помощник-треньора на Барселона - Алфрен Шрьодер. 

В интервю за нидерландската медия "AD" той разкри, че съперниците нямат никакви скрупули в действията си спрямо Меси и са готови на всичко, за да го спрат, а това се чува ясно на целия стадион, когато привържениците отсъстват. 

"Меси отнася по 5-6 удара по време на мач. Когато няма публика, буквално чуваш какво си говорят съперниковите футболисти помежду си. Когато Меси получи топката, веднага се чува "фаулирай го" или "свали го на земята". Когато дори този начин не успява, започват да го ударят  с дланите на ръцете. Това е постоянно. В Нидерландия това е червен картон. В Испания? Само жълт картон", каза Алфред Шрьодер. 

Меси е един от най-фаулираните играчи в цял свят в последните 10-12 години, като през този сезон се нарежда на 4-о място в Испания, отнасяйки по 2.5 нарушения срещу себе си. Редица нарушения срещу него обаче просто се подминават в последните години - нещо, което изнервя и него, и треньорския щаб, с което можем да си обясним и зачестилите картони за аржентинеца заради пререкания с реферите. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички