Кога най-рано футболистът на Барселона Педри може да се завърне в игра?


Кога най-рано футболистът на Барселона Педри може да се завърне в игра?
Снимка: Getty Images

2782 0

На 14 април, по време на мача-реванш с Айнтрахт Франкфурт от 1/4-финалите на турнира Лига Европа, младата звезда на Барселона Педри получи травма, която принуди Шави Ернандес да го замени още на почивката. 

Впоследствие каталунците загубиха на "Камп Ноу" и отпаднаха от надпреварата, а тимът влезе в лоша серия и допусна две загуби и в Ла Лига (от Кадис и от Райо Валекано). Без Педри, креативността в играта на Барса изчезна и отборът отбеляза едва 3 гола в последните си 4 мача във вътрешния шампионат.

Испанското издание "Mundo Deportivo" отбелязва, че клубът по никакъв начин няма да пришпорва 19-годишния талант и ще му даде колкото е необходимо време за възстановяване.

Педри няма да се появи по терените до края на сезон 2021/22, но съществува вероятност да е готов за игра за мачовете на националния отбор на Испания от Лигата на нациите, които ще се проведат в първата половина на месец юни. "Ла Фурия Роха" е в една група с Португалия, Швейцария и Чехия. Ето и как са разпределени датите:

2 юни: Испания - Португалия

5 юни: Чехия - Испания

9 юни: Швейцария - Испания

12 юни: Испания - Чехия

Вижте и ГРАФИКА НА БЪЛГАРИЯ за летните мачове от Лигата на нациите (в линка)

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички