Шави се отказва от Адама Траоре, Барселона няма излишни 30 милиона евро, а държи на Дембеле


Шави се отказва от Адама Траоре, Барселона няма излишни 30 милиона евро, а държи на Дембеле
Снимка: Getty Images

4756 0

Барселона и офанзивното крило Адама Траоре ще се разделят, твърди Marca. Юношата на каталунците започна отлично втория си период в клуба, но "отливите" в играта му бързо отказаха ръководството на тима от опцията за закупуване, която би струвала 30 милиона евро на "блаугранас".

Главна причина за решението е невероятната форма на Усман Дембеле, който пък иска да напусне клуба, докато Шави се надява французинът да остане. 24-годишният офанзивен футболист така и не си тръгна клуба през зимния трансферен прозорец, което допълнително обтегна отношенията му с ръководните фактори в отбора, но след като влезе в правилния режим, той се превърна в една от звездите в предните позиции.

Дембеле беше титуляр в осем от последните 11 двубои. Той стана единственият играч, който може да предложи нещо по-креативно в офанзивната игра на "блаугранас", а освен това е и на второ място по асистенции (11) - само Бензема има повече от него. Факт е, че играчът на Барселона изостава по мачове от сънародника си. 

Всъщност Шави никога е крил мнението си за Дембеле. Той дори многократно е заявявал, че може да бъде най-добрият на позицията си в света. Именно поради тази причина клубът отново се опита да влезе преговори с играча в началото на април, но все още не е взето решение относно евентуално споразумение.

Ето за колко беше продадена тениска на Меси от легендарен мач на Барселона!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички