Барселона стартира преговори за нов договор с Гави


Барселона стартира преговори за нов договор с Гави
Снимка: Getty Images

3627 0

Нова важна среща за преговори предстои в Барселона. Своят договор с каталунците поднови Роналд Араухо, а това се очаква да направи и Сержи Роберто. Младокът Гави обаче е приоритет №1 за "блаугранас". 

17-годишният андалусиец е един от най-перспективните играчи на Барса. Той направи своя дебют под ръководството на Роналд Куман в началото на този сезон, а с впечатляващите си игри той дори бе повикан в националния отбор на Испания и записа първи минути с фланелката на националния тим.

Определено възнаграждението му от 100 000 евро (годишно) не отговаря на представянето и статута на Гави в Барса и това трябва да бъде променено с подписването на новия контракт. Договорът на младока, чиято откупна клауза е 50 милиона евро, е до юни следващото лято. През този сезон Гави има на сметката си 43 мача, 2 гола и 6 асистенции във всички турнири.

Ръководството на Барселона заедно с треньора Шави и президентът Жоан Лапорта, имат планове за Гави, който ще бъде много важна част от халфовата линия на каталунците. „Блаугрнас“ се стремят към сериозно подмладяване на тима, а бъдещето на Гави в този нов проект изглежда светло.

След подписване на евентуален нов договор, откупната клауза на испанския халф ще стане 100 милиона евро, която ще го предпазва от интереса на други европейски грандове, които искат да го привлекат. Такива откупни клаузи има също така Педри, Роналд Араухо и Ансу Фати.

“Гави изрази волята си да продължи да играе за Барса, но трябва да бъдем стриктни, защото трябва да спазваме финансовия феърплей, всичко е публично. Ще направим всичко възможно, за да го запазим", коментира футболният директор на Барселона Матеу Алемани.

 Вижте още: Барселона следи юноша на Славия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички