Касияс си спомни за най-изненадващия момент в своята кариера в Реал Мадрид


Касияс си спомни за най-изненадващия момент в своята кариера в Реал Мадрид
Снимка: Gulliver/Getty Images

10821 0

Легендарният капитан на Реал Мадрид - Икер Касияс, разказа много интересна история за случая, когато е трябвало да си тръгне от училище, защото е щял да пътува за мач на мадридчани от Шампионска лига в Норвегия.

Изненадващият момент

Касияс премина през академията на "Лос Бланкос", преди да дебютира за основния състав през 1999 година. Той записа първи минути в Ла Лига на 12 септември, преди да направи своя дебют в Шампионска лига три дни по-късно. Испанецът наскоро разкри, че е бил в час, преди да бъде информиран от майка си, че трябва да пътува с Реал Мадрид за мач.

"Бях в час със съучениците си, когато майка ми ми каза, че трябва да летя с Реал Мадрид до Норвегия за мач от Шампионска лига.Бях в класната стая до приятел, а няколко часа след това се озовах до имена като Мориентес и Раул", споделя Касияс, цитиран от "Footy Emporium".

Касияс записа 177 мача в Шампионска лига - 150 с Реал Мадрид и 27 с Порто. Той е единственият вратар с три трофея от UCL, като е спечелил всичките с "лос бланкос".

Испанецът е и най-младият вратар, играл на финал в най-комерсиалния европейски турнир. Той бе само на 19 години, когато помогна на испанския гранд да победи Валенсия с 3:0 във финала през сезон 1999/00.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Белингам предвиди победа за Реал над Барселона, но при едно условие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички