Карло Анчелоти писа "6" на Реал Мадрид, но по 10-балната система, обясни и какво трябва да се подобри


Карло Анчелоти писа "6" на Реал Мадрид, но по 10-балната система, обясни и какво трябва да се подобри
Снимка: Getty Images

2041 0

Реал Мадрид завърши предсезонната си подготовка по неубедителен начин, отстъпвайки на Ювентус с 1:3 в контролна среща в САЩ и вече трябва да мисли за старта на сезон 2023/24 в Ла Лига и гостуването на Атлетик Билбао от първия кръг (12-и август).

На пресконференция след поражението от "старата госпожа", Карло Анчелоти оцени с 'шестица' представянето на своите футболисти в приятелските мачове, но по десетобалната система:

"Бих ни дал 6/10 като оценка на лятната подготовка. Като цяло, мисля че се представихме позитивно, но определено трябва да подобрим играта си в защита, където сме по-колебливи. Отборът не е свикнал да се защитава в схема "диамант" и допусна много голове от контраатаки - както тази вечер срещу Ювентус, така и срещу Барселона (б.р. - на 30-и юли при загубата с 0:3)", изтъкна Татко Карло и допълни:

"Но, мисля, че проблемът може да бъде решен, ако играчите са по-фокусирани и покажат по-добро поведение на терена. Можем да играем и с нисък блок - това е опция, която трябва да имаме предвид".

Анчелоти каза няколко думи и за атаката на Реал Мадрид, след като бе попитан за многото пропуснати положения от неговите футболисти: "Такива неща могат да се случат по време на предсезонна подготовка. Не мисля обаче, че имаме проблем в атакуващ план, а по-скоро в защитен!".

*Четете последните НОВИНИ ОКОЛО РЕАЛ МАДРИД в SPORTLIVE.BG!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички