Карло Анчелоти обясни: Какво спря Винисиус да играе в дербито с Атлетико Мадрид?


Карло Анчелоти обясни: Какво спря Винисиус да играе в дербито с Атлетико Мадрид?
Снимка: Getty Images

2404 0

Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, даде информация относно отсъствалата от дербито с Атлетико Мадрид звезда на отбора Винисиус. Бразилецът не взе участие в мача, което повлия значително на играта на "кралете".

Какво се случи?

Двата испански колоса завършиха при резултат 1:1 дербито на 23-тия кръг в Ла Лига. Браим Диас откри резултата за "лос бланкос" в 20-тата минута, но дълбоко в добавеното време на двубоя Маркос Йоренте възстанови паритета.

Атаката на "белия балет" изглеждаше значително "по-беззъба" без техничния флангови състезател. Винисиус бе включен в стартовите 11, но контузия по време на загрявката наложи рокади. На негово място се появи именно голмайсторът Диас. След срещата Анчелоти сподели подробности относно състоянието на своя възпитаник и избора си.

Какво каза наставникът?

"Имаше травма в шията. Опита да загрее, но не се чувстваше комфортно. Браим и Хоселу бяха двете резервни опции. Подходихме дефанзивно спрямо мача, а Браим ни позволи да се придържаме към тази схема. Хоселу влезе по-късно и се справи добре", заяви специалистът.

Сезонът на Винисиус

Това не е първата травма на бразилеца по време на тази кампания. Неотдавна той трябваше да се справя с контузия в бедрото. Към момента той има 20 мача, 11 гола и 5 асистенции във всички турнири.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички