Барселона опитва да отмъкне финала на Мондиал 2030 от Реал Мадрид с новия "Камп Ноу"


Барселона опитва да отмъкне финала на Мондиал 2030 от Реал Мадрид с новия "Камп Ноу"
Снимка: GettyImages

2004 0

През тази събота за първи път обществена личност в Барселона призна, че градът ще се бори за финала на Мондиал 2030 г. Каталунската столица ще опита да заслужи честта да приеме битката за великия трофей с новия "Камп Ноу", който усилено се строи. 

Намеренията на каталунците

Спортният съветник към управлението на Барселона - Давид Ескуде, говори пред местните медии и призна за интереса на каталунците от грандиозното събитие. Припомняме ви, че въпросното издание след 6 години ще бъде историческо, тъй като ще се проведе на три континента. 

Домакини на него ще бъдат две страни от Европа - иберийските Испания и Португалия, както и една от Африка - Мароко. Въпреки това обаче три страни ще изиграят първите си двубои у дома.

Става въпрос за актуалния носител на трофея Аржентина, както и още две от Южна Америка - Уругвай и Парагвай. Причината за това решение е, за да се отпразнува 100-годишнина от първото издание.

Борбата ще бъде между Барселона и Мадрид

Първото Световно първенство по футбол в историята се е състояло през 1930 година - именно в Уругвай, която ще получи домакинство от първите мачове.

Породените амбиции 

Политическата личност Ескуде се позовава на няколко критерия, според които смята, че Барселона и "Камп Ноу" заслужават повече грандиозния финал от другия пряк съперник - "Сантяго Бернабеу" в Мадрид:

"Ние се борим и работим за две много ясни неща. Едното е построяването на "Камп Ноу", а другото е той да приеме двубоя. Трябва да направим крачка напред, да бъдем смели. Трябва да вярваме, че Барселона има възможностите да бъде домакин на финала.

Стадионът има по-голям капацитет от новия Бернабеу. Това трябва да бъде потвърдено пред RFEF, a FIFA има последната дума".

Още: Марко Розе за Мондиал 2030 в 6 страни: В един момент ще идем да играем на Еверест

Саудитска Арабия има безкрайно любопитен план за Световното през 2030

Може да сте забравили, но: все още сме в играта за домакин на Мондиал 2030

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички